fbpx

Αυτοί είναι τα 3 βήματα για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Αυτοί είναι τα 3 βήματα για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Για να χάσεις βάρος και να κάνεις κορμί πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες απ΄ όσες καταναλώνεις. Αυτή είναι η βασική αρχή για  να χάσεις τα περιττά κιλά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πρέπει να προτιμάς ωμές τροφές αν θες να κάψεις λίπος!

 

Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να κάνεις τον μεταβολισμό σου να «τρέχει» μαζί με σένα και για να το πετύχεις υπάρχουν τρεις άξονες:

 

  1. Αυξομείωση έντασης στην άσκηση

Την επόμενη φορά που θα πάτε για τρέξιμο, κολύμπι, ή ακόμα και για μια απλή βόλτα με τα πόδια, δοκιμάστε να ανεβάσετε ένταση και ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, προτού επιστρέψετε στην κανονική ταχύτητα και ρυθμό αργότερα. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε περισσότερο οξυγόνο και να αναγκάζετε τα μιτοχόνδρια στον οργανισμό σας να εργαστούν ακόμα σκληρότερα για να κάψει την ενέργεια που χρειάζεστε. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να ασκείστε για λιγότερο χρόνο.

 

  1. Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα και μειώνουν τη φλεγμονή, βοηθώντας στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Μπορούν επίσης να μειώσουν την αντίσταση στην λεπτίνη (ορμόνη), που οι ερευνητές έχουν συνδέσει με το πόσο γρήγορα καίει το λίπος ο οργανισμός.

 

  1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, αλλά έρευνες δείχνουν ότι περιέχει ουσίες που μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας. Συγκεκριμένα, εκείνοι που πίνουν πράσινο τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος από όσους δεν πίνουν τσάι. Οι κατεχίνες που περιέχει βελτιώνουν την οξείδωση του λίπους και την παραγωγή θερμότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να το πετύχετε αυτό πρέπει να καταναλώνετε περίπου 250 ml πράσινου τσαγιού την ημέρα, κάτι που από μόνο του θα κάνει τον οργανισμό σας να κάψει 90 θερμίδες παραπάνω.

 

ΠΗΓΗ: health.com