fbpx

Αυτός είναι ο αόρατος εχθρός για τη μηχανή σου μετά την εξόρμηση για βουτιά!

Αυτός είναι ο αόρατος εχθρός για τη μηχανή σου μετά την εξόρμηση για βουτιά!

Το σαββατοκύριακο καβάλησες της δίκυκλη αγάπη σου και όπως πολλοί από εμάς πήρες τον δρόμο για μια παραλία!

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες λίγο με τα αυτοκίνητα (οδηγοί σαββατοκύριακου – μποτιλιαρίσματα) αλλά γενικά πέρασες καλά και ποιος δεν περνάει καλά σε μια παραλία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 3 βήματα να προστατεύσεις την καδένα για να μη πάρεις το μοτόρι στο …χέρι!

 

Όμως όταν επέστρεψες την μηχανή σου την σκέφτηκες; Γνωρίζεις ότι έχει ανάγκη από φροντίδα μετά από μια τέτοια εξόρμηση αφού ο αόρατος εχθρός που λέγεται αλάτι την πλήττει σωρευτικά!

Μάθε λοιπόν ότι σε κάθε παραθαλάσσια ζώνη η υγρασία που υπάρχει στον αέρα περιέχει αλάτι και συνήθως τα μεσημέρια οι άνεμοι φυσούν από τη θάλασσα προς την ξηρά μεταφέροντας το αλάτι παντού!

Μπορεί εσύ να μην το καταλαβαίνεις, όμως αυτός ο αόρατος εχθρός έρχεται και κάθεται παντού στη παραθαλάσσια περιοχή και φυσικά στη μοτοσικλέτα σου!

Ακόμα χειρότερο γίνεται όταν φυσάει ισχυρός άνεμος προς την ξηρά ή όταν η απόσταση από την παραλία που παρκάρισες τη  μοτοσικλέτα σου είναι μόλις ελάχιστα μέτρα!

Το αλάτι επικάθεται παντού στη μοτοσικλέτα σου και αν δεν την φροντίσεις, σωρεύεται και διαβρώνει αργά, αργά στο πέρασμα του χρόνου!

Ακόμα και να την πλένεις κάθε βδομάδα το πρόβλημα παραμένει, αν την πλένεις πριν την εξόρμηση στη θάλασσα, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή ή Σάββατο από την προηγούμενη εξόρμηση!

Η λύση είναι απλή. Την επομένη της επιστροφής σου, δηλαδή τη Δευτέρα το πρωί, ξέπλυνε την απλά και μόνο με νερό! Ρίξε νερό παντού κυρίως σε δύσκολα σημεία και στα πλαστικά!

Σκέψου ότι η μηχανή σου μπορεί να φαίνεται καθαρή αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι!