fbpx

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που σου κάνει η δουλειά μόνο από το σπίτι!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που σου κάνει η δουλειά μόνο από το σπίτι!

Μπορεί να ονειρεύεσαι μια τέλεια εργασιακή ζωή από το σπίτι σου όμως το μέλλον των ευέλικτων συνθηκών εργασίας δεν είναι αυτό  σύμφωνα τουλάχιστον με τις έρευνες αφού συνήθως επιφέρει μισθολογικές περικοπές και σε βγάζει από τον «κύκλο» του επαγγέλματος έτσι μένεις μόνο και έρμαιο του κάθε εργοδότη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράματα που μπορεί να κάνεις όταν πας σε συνέντευξη για δουλειά!

 

Αν δεν κάνεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο επάγγελμα  όπως στον τομέα της πληροφορικής και έτσι να μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι σου για κάποιο μεγάλο κολοσσό όπως η Google τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι η δουλειά από το σπίτι δεν είναι ευλογία αλλά μια ανάγκη που πρέπει να την πετάξεις γρήγορα από πάνω σου.

 

 

Όπως μαρτυρούν σχετικές με την εργασία έρευνες  η ευελιξία είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της ικανοποίησης των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Εργασιακό Κέντρο της Ουάσιγκτον σχετικά με την ανάπτυξη αυτό που θέλουν αρκετοί είναι να εργάζονται από το σπίτι. Βέβαια αυτό δεν αποδεικνύεται ρεαλιστικό για τους εργασιακούς τομείς που γνωρίζουν ταχύτατη ανάπτυξη και φυσικά δεν είναι κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι εργοδότες.

Για το λόγο αυτό ο μέσος εργαζόμενος που θα επιλέξει να δουλεύει από το σπίτι θα υποστεί μείωση της τάξης του 8%. Αντ αυτού άλλα είδη εργασιακής ευελιξίας όπως η σύμπτυξη των ωρών εργασίας από τις πέντε μέρες σε τέσσερις καθώς και το διαφορετικό ωράριο κάθε μέρα δεν έχουν ως αποτέλεσμα έναν χαμηλότερο μισθό.

 

 

Παρά τις έρευνες βέβαια η εργασία από το σπίτι σε μόνιμη βάση είναι κάτι που απορρίπτουν πεισματικά οι εργοδότες. Σε έρευνα όπου συμμετείχαν περισσότερες από 3.000 εταιρείες το 60% ανέφερε πως προσφέρει την δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Μόνο όμως το 20% προσφέρει αυτού του είδους την ευέλικτη μορφή εργασίας σε σταθερή βάση και full time.

Για τους περισσότερους εργοδότες ευελιξία σημαίνει το να αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν από το σπίτι μια στο τόσο όταν δηλαδή προκύψει κάποια ανάγκη.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασιακών Σχέσεων της των ΗΠΑ σε πολλούς από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους εργασιακούς κλάδους καθώς και στις θέσεις εκείνες που απασχολούν την πλειονότητα των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες”,” δεν συνηθίζονται συμφωνίες εργασίας από το σπίτι.

Σύμφωνα με την έρευνα της οικονομολόγου του Harvard Claudia Goldin οι δουλειές που δεν απαιτούν φυσική παρουσία κάποια δεδομένη χρονική στιγμή προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία χωρίς να επιβαρύνεται ο μισθός των εργαζομένων ακόμα και σε υψηλά αμειβόμενα πεδία.