fbpx

Αυτό είναι το μυστικό του Μποτρίνι για τα τέλεια αυγά σκράμπλ

Αυτό είναι το μυστικό του Μποτρίνι για τα τέλεια αυγά σκράμπλ

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τα καλύτερα tips για να κάνεις τα τέλεια σάντουιτς στο σπίτι

Για να φτιάξεις τέλεια σκραμπλ, σύμφωνα με τον Έκτορα Μποτρίνι, κρεμώδη και νόστιμα, με τις προϋποθέσεις να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε ένα branch, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα:

 

Λιώσε το βούτυρο…

Ζέστανε ανάλατο βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να λιώσει: να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

 

Σπάσε δύο αυγά (ή όσα θέλεις)…

κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι, χωρίς πρώτα να τα διαλύσεις (όσο κι αν αυτό σου φαίνεται παράξενο). Αλάτισέ τα.

 

Περίμενε τα ασπράδια…

να αρχίσουν να γίνονται και μετά ανακάτεψέ τα μέσα στο τηγάνι. Ακριβώς μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, χρησιμοποίησε μια ξύλινη σπάτουλα για να τα ανακατέψεις προσεκτικά.

 

 Όταν τα ασπράδια…

είναι σχεδόν έτοιμα, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μετά, σπάσε με τη σπάτουλα τους κρόκους και άπλωσέ τους προσεκτικά στα σκραμπλ ασπράδια. Η θερμότητα που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα έχει ως αποτέλεσμα τα ασπράδια να γίνουν αλλά να παραμείνουν αφράτα και οι κρόκοι να μαγειρευτούν χωρίς να θυσιαστεί η μαλακή, βουτυρώδης υφή που θέλεις να πετύχεις.

 

Μετάφερέ τα…

σε ένα πιάτο και απόλαυσέ τα.