fbpx

Αυτό είναι το πιο ακριβό ρετιρέ του κόσμου

Αυτό είναι το πιο ακριβό ρετιρέ του κόσμου

Ο Condamine είναι ο κεντρικότερος τομέας του Μονακό, ουσιαστικά η καρδιά του Πριγκιπάτου, ένα σχετικά μικρό κομμάτι γης με ιστορία από τον Μεσαίωνα και στον οποίο περιλαμβάνεται η διασημότερη πίστα αγώνων F1 στον κόσμο. Ο Condamine, το όνομα του οποίου προέρχεται από τον Γάλλο εξερευνητή και μαθηματικό Charles Marie de La Condamine, καταλήγει στο διάσημο λιμάνι Hercules, στη μαρίνα του οποίου ελλιμενίζονται τα ακριβότερα γιοτ και σκάφη του πλανήτη, ενώ εδώ -εκτός των πολλών άλλων- είναι το Rainier III Nautical Stadium και το πάρκο της Princess Antoinette.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το παγωμένο γυάλινο resort της Λαπωνίας

 

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, για να διατηρεί κάποιος ακίνητο σε αυτή την ακριβοθώρητη περιοχή, είτε πρόκειται για επιχείρηση είτε για κατοικία, θα πρέπει να είναι από εκατομμυριούχος και πάνω, καθώς αποτελεί ένα από τα ακριβότερα κομμάτια γης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

 

Ακόμα πιο -εξωφρενικά- ακριβά όμως είναι τα ακίνητα που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή της πίστας της F1, του διάσημου Grand Prix του Μονακό, δηλαδή στη Rue Grimaldi και κυρίως στην παραλιακή Λεωφόρο Albert 1er, έναν από τους ακριβότερους και πιο διάσημους δρόμους στον κόσμο που οδηγεί στην καρδιά του Μόντε Κάρλο. Εδώ, στη γωνία του λιμανιού, στη συμβολή των δύο λεωφόρων, υψώνεται σε 12 ορόφους η πολυκατοικία Le Panorama,μία όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όψη κατασκευή αλλά που στα διαμερίσματα της κρύβονται μικροί και μεγάλοι θησαυροί ανεκτίμητου πλούτου.

Στην πραγματικότητα, τα ίδια τα διαμερίσματα και η τοποθεσία τους είναι ο θησαυρός, ο οποίος ανήκει κυρίως σε μεγάλες εταιρείες, κρυμμένες πίσω από επενδυτικά funds και πολυεθνικά σχήματα.

 

 

Στον 9ο όροφο του Le Panorama βρίσκεται ελεύθερο, εδώ και ένα χρόνο περίπου, μετά την πρόσφατη ανακατασκευή του, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ευρύχωρα διαμερίσματα του Μονακό, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στη λίστα «προς πώληση» του διεθνούς μεσιτικού γραφείου της Sotheby’s International Realty, με τιμή που -όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς- δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε μια απλή ιστοσελίδα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολόκληρο οροφοδιαμέρισμα 1.045 τετραγωνικών μέτρων, διαμπερές από όλα τα σημεία του ορίζοντα καθώς ο σημερινός ιδιοκτήτης του αποφάσισε να ενώσει δύο πρώην μεγάλα γραφεία εταιρειών, γκρεμίζοντας τον τοίχο που τα χώριζε και δημιουργώντας έναν τεράστιο ενιαίο χώρο.

Αν και το οροφοδιαμέρισμα μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σαν επαγγελματική στέγη, με μικρές μετατροπές, η διαρρύθμιση του είναι τέτοια, όπως και η εξαιρετική art deco διακόσμηση του, που πολύ δύσκολα ο νέος του αγοραστής δεν θα μπει στον πειρασμό να κατοικήσει σε αυτό. Εκτός των άλλων, διαθέτει τεράστια μπαλκόνια με πολυτελές ξύλινο ντεκ, τα οποία περικυκλώνουν την κατοικία, ενώ κάθε εσωτερικός χώρος του έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό. Βέβαια, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο τυχερός μπορεί να αισθάνεται κάποιος κατά τη διεξαγωγή του Grand Prix, όταν δύναται να παρακολουθήσει μπροστά στα μάτια του, ανεμπόδιστος, όλη τη συναρπαστική δράση.

 

 

Κατά τα άλλα, το οροφοδιαμέρισμα στον 9ο του Le Panorama διαθέτει 6 κρεβατοκάμαρες, οι δύο από αυτές, 75 τετραγωνικά εκάστη, είναι κύριες με εσωτερικά μαρμάρινα μπάνια και ντουλάπες-δωμάτια, ενώ και οι υπόλοιπες τέσσερις είναι πολυτελείς, με ξύλινα δάπεδα, σκαλιστές οροφές και με κάτι ιδιαίτερο σαν διακόσμηση σε κάθε μία, προσδίδοντας έτσι ξεχωριστούς χαρακτήρες. Επιπλέον, το σπίτι διαθέτει τεράστιο σαλόνι και 2-3 ιδιαίτερες τραπεζαρίες, δύο καθιστικά με θέα τη θάλασσα, χώρο γραφείου ακόμα και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα κινηματογράφου, η οποία μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος ηχογράφησης καθώς διαθέτει ηχομόνωση επαγγελματικού επιπέδου.

Περιττό να αναφέρουμε πως η Le Panorama διαθέτει τέλεια συστήματα ασφαλείας, 24ωρη φύλαξη και παρουσία κεντρικής υποδοχής, ενώ ο ιδιοκτήτης του 9ου ορόφου θα αποκτήσει τέσσερις θέσεις υπόγειου πάρκινγκ και 5 μεγάλους χώρους-κελάρια για αποθήκευση κρασιών.