fbpx

Αυτό είναι το πιο δυνατό super car για το χώμα

Αυτό είναι το πιο δυνατό super car για το χώμα

Πριν από 45 περίπου χρόνια, ο θρυλικός δοκιμαστής της Lamborghini ο Bob Wallace είχε μετατρέψει αρχικά μια Jarama και την επόμενη χρονιά, το 1974, μια Uracco, έτσι ώστε να μπορούν να κινηθούν και στην έρημο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν σου αρέσουν οι off road καταστάσεις μάθε τι να προσέχεις

 

Ίσως η τότε προσπάθεια να αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το πρωτότυπο Sterrato της Huracan που παρουσίασε τώρα η Lamborghini. Η οποία φιλοδοξεί να είναι όνομα και πράγμα, μιας και Starrato στα ιταλικά σημαίνει βρώμικος. Δηλαδή να μπορεί να αφήσει την άσφαλτο, να κινηθεί και να λερωθεί σε χώμα και να βρωμίσει στις λάσπες.

 

 

Για το σκοπό αυτό οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας έχουν ψηλώσει το αμάξωμά της κατά 47 χιλιοστά και έχουν αυξήσει αντίστοιχα τα μετατρόχια κατά 30, προκειμένου και τα πλαστικά προστατευτικά των φτερών να δείχνουν πιο αρμονικά και να χωρούν οι ζάντες των 20 ιντσών με τα ειδικά λάστιχα με τα πιο ψηλά και ανθεκτικά πλαϊνά.

 

 

Για να μην υπάρχουν ζημιές από μικρές και μεγάλες πέτρες έχει γίνει ειδική επεξεργασία στα επίμαχα σημεία του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν και αλουμινένιες προστατευτικές ποδιές. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τους πρόσθετους προβολείς.

 

 

Πέρα από την τετρακίνηση υπάρχει και τετραδιεύθυνση, καθώς και ηλεκτρονικά προσαρμοσμένα και στις συνθήκες κίνησης και πέρα από την άσφαλτο. Όπου βέβαια ο V8 των 5.200 κυβικών που όπως και στην Evo αποδίδει και εδώ 640 ίππους μπορεί να εξασφαλίσει υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, πέρα από τα καθίσματα από ανθρακονήματα, υπάρχουν και αλουμινένια προστατευτικά στο δάπεδο που καθαρίζουν εύκολα από τις λάσπες που θεωρητικά μπορεί και να πατήσουν οδηγός και συνοδηγός.