fbpx

Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνάς

Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνάς

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί κάποιες φορές να αναδειχθεί στη δυσκολότερη στιγμή της ημέρας. Για ορισμένους, μάλιστα, η αρνητική διάθεση που προκαλεί ενδέχεται να επηρεάσει το σύνολο της δραστηριότητας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Amy Cuddy, υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς όταν ξυπνάει, προκειμένου να ανατρέψει αυτήν την αρνητική διάθεση. Όπως αναφέρει, το να τεντώνεις το σώμα σου κάθε πρωί είναι ορισμένες φορές αρκετό για να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Καφές κανονικός ή ντεκαφεινέ; Ποιος είναι ο καλύτερος!

 

Με την άποψη αυτή, πάντως, διαφωνεί ο καθηγητής ψυχολογίας Ann Macaskill, σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Νομίζω ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στο επιχείρημα ότι το τέντωμα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε όλη την ημέρα» σημειώνει.

Όπως προσθέτει, η διάθεση που έχει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαρτάται από τον τρόπο που αντιδρά σε διαφορετικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο ύπνος. Η έλλειψη ύπνου (ή ακόμη και ο υπερβολικός ύπνος) σχετίζονται με μια σειρά από θέματα υγείας, όπως για παράδειγμα η μειωμένη συγκέντρωση.

Αντί, λοιπόν, για το τέντωμα ο Dr. Macaskill προτείνει τη διαμόρφωση μια σειράς επαναλαμβανόμενων πράξεων -ένα είδος ρουτίνας- που θα κάνουν το ξύπνημα πιο εύκολο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός είναι να μην πηγαίνει κανείς τρέχοντας στη δουλειά.

«Είναι καλύτερο να ξυπνά κανείς λίγο νωρίτερα και να δίνει στο εαυτό του χρόνο για να φάει πρωινό πριν πάει στην εργασία του» σημειώνει.

Όπως αναφέρει στον Independent ο διατροφολόγος Jo Travers, τόσο το καλό πρωινό όσο και η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.