fbpx

Αυτό είναι το τρόφιμο που αγαπάς αλλά μειώνει τη στύση σου!

Αυτό είναι το τρόφιμο που αγαπάς αλλά μειώνει τη στύση σου!

Είναι ένα φαγητό που αρέσει στους περισσότερους άνδρες και γι’αυτό πολλές φορές αγνοούν τις προειδοποιήσεις των ειδικών όσον αφορά στα προβλήματα που πιθανώς επιφέρει στην υγεία η υπερβολική κατανάλωσή του. Τι συμβαίνει, όμως, όταν το κόκκινο κρέας «απειλεί» και τη στύση τους;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η επιστήμη «μίλησε»: Αυτά είναι τα κριτήρια των ανδρών για τα στήθη των γυναικών!

 

Οι άνδρες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας έχουν μικρότερη διάρκεια στύσης, υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη που διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της διατροφής και της σεξουαλικής απόδοσης των ανδρών

Οι ερευνητές μιας νέας μελέτης εξέτασαν το σύνδεσμο μεταξύ διατροφής και διάρκειας στύσης και βρήκαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας έχουν μικρότερης διάρκειας στύσεις.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις φοιτητές που αθλούνταν τακτικά να φορέσουν δαχτυλίδι πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης για δύο βράδια, προκειμένου να καταγράψουν τις στύσεις τους.

Το πρώτο βράδυ, οι συμμετέχοντες έφαγαν ένα μπουρίτο με κρέας (μεξικάνικο φαγητό), ενώ το δεύτερο έφαγαν ένα παρόμοιο γεύμα αλλά με χορτοφαγικό περιεχόμενο.

Η ανάλυση των δεδομένων που λήφθηκαν από τα δαχτυλίδια πέους αποκάλυψε ότι η στύση των ανδρών διήρκησε περισσότερο το δεύτερο βράδυ, όταν δηλαδή έφαγαν το χορτοφαγικό μπουρίτο.

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν σε αυτή τη μελέτη να υποδείξουν κάποιο πιθανό λόγο που να εξηγεί την ύπαρξη αυτού του συνδέσμου με αποτέλεσμα αυτός να παραμένει ασαφής. Επιπλέον, το δείγμα των τριών ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη πολύ ήταν μικρό, γι’αυτό και οι ερευνητές τονίζουν ότι εκτενέστερες μελέτες είναι απαραίτητες για την επαλήθευση αυτών των ευρημάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολοένα και περισσότερες έρευνες συσχετίζουν τη διατροφή με την ικανότητα και τη διάρκεια της στύσης, προκαλώντας ανησυχία σε μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού που βλέπει τις σεξουαλικές του επιδόσεις να μειώνονται, αλλά και δίνοντας την ελπίδα της βελτίωσης της στυτικής λειτουργίας μέσω των αλλαγών στη διατροφή.