fbpx

Αυτό το κόλπο μπορεί να σώσει τη μηχανή σου από τους ληστές

Αυτό το κόλπο μπορεί να σώσει τη μηχανή σου από τους ληστές

Οι μοτοσικλέτες μας αποτελούν στόχους και σε πολλές περιπτώσεις εύκολους στόχους των ληστών. Ακόμα και οι καλύτεροι συναγερμοί ή λουκέτα αποδεικνύονται ανεπαρκή μπροστά στο θράσος και τις γνώσεις των κλεφτών. Όμως υπάρχει ένα κόλπο που αν το εφαρμόσεις μπορεί να τη γλιτώσεις από τα νύχια τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα 4 πράγματα μπορεί να συμβούν όταν ακούς μουσική στο κράνος

 

Το κόλπο αυτό λέγεται: Καθυστέρηση και ίσως αποβεί σωτήρια για τη μηχανή σου. Μπορεί να σπαταλάς λίγο περισσότερο χρόνο να την κλειδώσεις όμως αυτό ίσως σώσει την περιουσία σου.

Σκέψου ότι οι ληστές δεν μπορούν να σπαταλήσουν πάνω από ένα λεπτό αλλιώς κινδυνεύουν να γίνουν αντιληπτοί.

Δες λοιπόν μερικά tips για να πετύχεις την επιθυμητή καθυστέρηση:

 

  1. Βάλε πολλές κλειδαριές

Η καθυστέρηση είναι σημαντική γι αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείς πολλές και διαφορετικού τύπου κλειδαριές. Να συνδυάζεις λουκέτο δισκόφρενου μαζί με αλυσίδα η λουκέτο μαζί με συναγερμό.

 

 

  1. Επέλεξε σταθερά

Κλείδωνε τη μηχανή σου σε σταθερό σημείο όπως κολώνα ή δέντρο και από σταθερό σημείο του πλαισίου -όχι από τον τροχό!

 

  1. Τα λουκέτα να μην φαίνονται

Προσπάθησε η εσοχή της κλειδαριάς να μην είναι προς το μέρος του δρόμου και γενικά να μην είναι εύκολα προσβάσιμα. Θα σε δυσκολεύει λίγο και σένα στο ξεκλείδωμα αλλά σκέψου πόσο θα δυσκολέψει τον επίδοξο κλέφτη.

 

 

  1. Βάλε …γάντζο

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο σταθερό σημείο για να δέσεις τη μοτοσικλέτα σου τοποθέτησε έναν γάντζο πάνω στο έδαφος κάνοντας την κατάλληλη τρύπα. Υπάρχουν ειδικά κιτ με τις κατάλληλες βίδες κτλ.

 

 

  1. Έχε οπτική επαφή και φως

Προσπάθησε να έχεις οπτική επαφή με το σημείο που την κλειδώνεις αν μάλιστα αυτό φωτίζεται ή έχει κίνηση και το βράδυ ακόμα καλύτερα.