fbpx

Γέλασε και το …παρδαλο κατσίκι με τον αγώνα του Spa στην F1

Γέλασε και το …παρδαλο κατσίκι με τον αγώνα του Spa στην F1

Όσοι είχαν την …ευτυχία να δούνε τον αγώνα της F1 στο Spa του Βελγίου …απόλαυσαν μια ψευδαίσθηση …δροσιάς παρά αγώνα! Και μετά την ψευδαίσθηση της δροσιάς είδαν και νικητή!!! Και γελάσανε με την καρδιά τους για την φαιδρότητα της αμερικάνικης διοίκησης της F1!

Αυτός ο αγώνας ήταν το επιστέγασμα όλων των παλινωδιών που  έχουν κάνει την F1 ένα μεγάλο τσίρκο παρά ένα σοβαρό πρωτάθλημα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: F1 – Gp Βρετανίας: Όταν ένας πρωταθλητής αποδεικνύει γιατί κατέχει τόσους τίτλους

 

Το φετινό Spa θα μείνει στην ιστορία όχι γιατί έβρεχε ασταμάτητα –άλλωστε τον καιρό δεν μπορεί να τον ελέγξει κανείς αν και τον γνώριζαν- αλλά για τις αποφάσεις της FIA που κατάφερε να κάνει τσίρκο ένα σοβαρό πρωτάθλημα που όλοι σεβόταν!

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας (επίσημη ώρα 16.00 ώρα Ελλάδος) η βροχή στο Circuit de Spa-Francorchamps που βρίσκεται  στο Stavelot του Βελγίου δυνάμωσε και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν  να καθυστερήσουν τον αγώνα για δέκα λεπτά. Στο μεταξύ οι ομάδες που δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την απόφαση της καθυστέρησης είχαν μαζέψει τις τέντες και οι πιλότοι προστατεύονταν  από τη βροχή από μια μεγάλη ομπρέλα.

Έστω και με καθυστέρηση 25 λεπτών τα μονοθέσια ξεκίνησαν αλλά όπως αναφέραμε για τον αναγνωριστικό γύρο. Οι περισσότεροι οδηγοί είπαν ότι παρά τα βρόχινα λάστιχα που είχαν γλιστρούσαν επικίνδυνα.

Αν ξεκινούσε ο αγώνας σίγουρα θα είχαμε μακελειό με σοβαρά ατυχήματα. Κανένας στη F1 δεν θέλει ατυχήματα. Η βροχή διαρκώς δυνάμωνε, η ώρα περνούσε και το σκοτάδι ερχόταν γρηγορότερα από όσο όλοι περίμεναν.

Όλοι οι οδηγοί συμφώνησαν ότι αγώνας με τόσο βροχή δεν μποφρούσε να γίνει.

Και αντί ο αγώνας να ακυρωθεί, έγινε έστω με αυτοκίνητο ασφαλείας ίσα να βγει ο Max Verstappen νικητής!

Πίσω του ο George Russel (Williams) που κέρδισε βάθρο χωρίς αγώνα. Τρίτος ήταν ο L. Hamilton.

Η FIA λοιπόν θα έπρεπε να ακυρώσει τον αγώνα, όμως δεν το έκανε, άγνωστο γιατί!