fbpx

Για να μην τρως τον …παπά από τα συμπληρώματα καύσης λίπους μάθε

Για να μην τρως τον …παπά από τα συμπληρώματα καύσης λίπους μάθε

Περιγράφονται ως συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας, να μειώσουν την απορρόφηση λίπους, ή να βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν σου χρειάζεται η «μυϊκή αστοχία» για να χτίσεις κορμί

 

Πολλοί που θέλουν απλώς να πουλήσουν στο λένε και υπόσχονται πολλά και κυρίως μέσω τηλεόρασης. Τα προωθούν συχνά ως “θαυματουργές” λύσεις για τα περιττά κιλά. Ωστόσο, τα συμπληρώματα αυτά για καύση λίπους είναι συχνά αναποτελεσματικά και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβή για την υγεία.

 

 

Πως λοιπόν θα επιλέξεις το σωστό συμπλήρωμα;

Μια πρώτη και ασφαλής λύση είναι να επισκεφτείς κάποιο εξιδανικευμένο κατάστημα ή e-shop.

Από την άλλη όμως είναι καλό να είσαι ενημερωμένος για το ποια συμπληρώματα χρειάζεσαι και ποια συστατικά πρέπει να περιέχουν για να σε βοηθήσουν πραγματικά:

Δες και μάθε ποια είναι αυτά τα συστατικά:

 

5-ΗΤΡ: Το 5-ΗΤΡ είναι ένα αμινοξύ και πρόδρομος στην ορμόνη σεροτονίνη. Μπορεί να σας βοηθήσει στην καύση λίπους, περιορίζοντας την όρεξή σας και την λιγούρα σας για υδατάνθρακες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με φάρμακα για την κατάθλιψη.

 

Συνεφρίνη (Synephrine): Η συνεφρίνη είναι μια ουσία που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα πικρά πορτοκάλια. Μερικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει στην καύση λίπους, αλλά μόνο λίγες μελέτες υποστηρίζουν τα αποτελέσματά της.

 

Εκχύλισμα κόκκων πράσινου καφέ: Η έρευνα δείχνει ότι το πράσινο εκχύλισμα καφέ μπορεί να σας βοηθήσει στην καύση λίπους. Ωστόσο, οι μελέτες σχετικά με το εκχύλισμα πράσινου καφέ χρηματοδοτούνται κυρίως από τους ίδιους τους παρασκευαστές καφέ, κάτι που προκαλεί άμεση σύγκρουση συμφερόντων.

 

CLA (conjugated linoleic acid – συζευγμένο λινολεϊκό οξύ): Το CLA είναι μια ομάδα ω-6 λιπαρών οξέων που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καύση λίπους. Ωστόσο, τα συνολικά αποτελέσματά του φαίνονται ανεπαρκή και τα επιστημονικά στοιχεία είναι μικτά.

 

L-καρνιτίνη: Η L-καρνιτίνη είναι ένα φυσικό αμινοξύ. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σας βοηθήσει στην καύση λίπους, αλλά και σε αυτή την περίπτωση τα επιστημονικά στοιχεία είναι ανεπαρκή.