fbpx

Γιώργος Πολιανίδης: Η βαριά ευθύνη της τρίτης γενιάς του Drive Park

Γιώργος Πολιανίδης: Η βαριά ευθύνη της τρίτης γενιάς του Drive Park

Κάποτε στη Θεσσαλονίκη την έλεγαν πίστα κάρτ, εδώ και χρόνια εξελίχθηκε σε πολυχώρο μηχανοκίνητου αθλητισμού και ονομάζεται DrivePark ενώ έχει φιλοξενήσει πανελλήνια αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα, όχι μόνο κάρτ αλλά και  μοτοσικλετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γ.Κουρκουρίκης: Ο 50αρης με μοναδικό ρεκορ! 35 χρόνια νίκες στη κωπηλασία και όχι μόνο

 

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Πολιανίδη που είναι οι ιδιοκτήτες της πίστας έχει προσφέρει και συνεχίζει με την τρίτη γενιά.

 

 

Ο Γιώργος Πολιανίδης είναι ο ένας από τους συνεχιστές της παράδοσης αλλά και ένας –όπως φαίνεται- αμετανόητος εργένης!

Ας δούμε τι είπε στο Activeman.grγια την βαριά ευθύνη που έχει αναλάβει αλλά και τα ενδιαφέροντα του:

 

Εσύ και ο αδερφός σου είστε η τρίτη γενιά που αναλαμβάνει την πρώτη και αρτιότερη πίστα καρτ της Θεσσαλονίκης. Θεωρείς ότι η ευθύνη είναι μεγάλη;

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα θερμά σου λόγια και να σε προσκαλέσω στον χώρο μας ώστε να σε ξεναγήσω και να ζήσεις και εσύ αυτή την εμπειρία που τόσοι και τόσοι λατρεύουν. Ναι πολύ σωστά ανήκω στην τρίτη γενιά για την ιστορία του DrivePark. Φυσικά και το βλέπω σαν μεγάλη ευθύνη καθώς δεν είναι απλά μια επιχείρηση αλλά οι κόποι της οικογενείας μου. Βρισκόμενος στην θέση που είμαι δηλαδή λαμβάνοντας τα ηνία του DrivePark νιώθω ευγνώμων και ταυτόχρονα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος ώστε να το ανεβάσω ψηλότερα από το σημείο που παρέλαβα.

 

 

Είστε δίδυμοι. Λειτουργείτε ως δίδυμοι;

Δημήτρης και Γιώργος, Γιώργος και Δημήτρης. Είμαστε ίδιοι εμφανισιακά με τους περισσότερους να μας μπερδεύουν ειδικά τον πρώτο καιρό που θα μας γνωρίσουν. Από μικροί ήμασταν πολύ δεμένοι, με κοινές παρέες και ενδιαφέροντα. Στην δουλειά μας τα βρίσκουμε με αποδοτικό τρόπο, λειτουργώντας ο ένας για τον άλλον. Βέβαια αδέλφια είμαστε και φυσικά θα διαφωνήσουμε κατά καιρούς,αλλά μέσα από την συζήτηση παύουν όλα

 

Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Δεν είναι κάτι διαφορετικό από έναν άλλο συνεργάτη. Στην δουλειά μας είμαστε επαγγελματίες και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το ότι είμαστε δίδυμοι. Ναι το γεγονός ότι είμαστε δίδυμοι συντελεί πολύ στην επικοινωνία καθώς πολλές φόρες η συνεννόηση επιτυγχάνεται με μια ματιά κυριολεκτικά. Θα μπορούσε άνετα να πει κανείς ότι είμαστε σαν δύο γρανάζια που αποτελούν τον κύριο μηχανισμό ενός ευρύτερου συστήματος. Είμαι χαρούμενος για την σχέση μου με τον αδελφό μου.

 

 

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να εξελίξουμε την δράση της επιχείρησης και να εμπλουτίσουμε τα ήδη υπάρχον τα πλάνα με νέες ιδέες και νέα θέματα που δεν έχει ο τόπος μας. Στόχος είναι να φέρουμε τους motorsport senthusiast πιο κοντά στον χώρο που αγαπάνε πάντα όμως ένα βήμα την φόρα. Στα πλάνα μας υπάρχουν πολλοί στόχοι αλλά φυσικά τα καλύτερα σας τα κρατάμε για έκπληξη. Μείνετε συντονισμένοι και τα καλύτερα έρχονται.

 

Αν και η πίστα είναι για κάρτ έχει φιλοξενήσει παγκόσμιο μότο και φυσικά αγώνες αυτοκινήτου (ντρίφτ) Θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη;

Στο λογότυπο μας το σλόγκαν λέει χαρακτηριστικά, “HomeofMotorsports”. Υποστηρίζουμε θερμά την φράση αυτή παρουσιάζοντας το καλύτερο που μπορούμε ώστε να εξελιχτούμε σε περισσότερους από έναν τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι ένας κόσμος μαγικός με την κάθε γωνιά του να έχει την ξεχωριστή της μαγεία. Ναι έχουμε φιλοξενήσει περήφανα αρκετούς θεσμούς με τα σημαντικότερα eventsνα είναι αυτά του πανευρωπαϊκούsupermotos1gpαλλά και kingofEuropedrift. Η υποστήριξη μας σε εθνικούς αγώνες είναι μεγάλη με πολλές διοργανώσεις εθνικών αγώνων στον χώρο του drift, supermotoκαι φυσικάkart. Βέβαια δεν σταματάμε εκεί καθώς οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούντο στον χώρο έχουν ευρεία θεματολογία με πολλά track days που δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να δοκιμάσει τις δυνατότητες του τόσο σε μότο όσο και σε αυτοκίνητο. Επίσης παρουσιάσεις μοντέλων ακόμη και βίντεο κλιπ τραγουδιών. Ένας πολύ σημαντικός τομέας που έχουμε συμβάλει είναι η ασφαλής οδήγηση και η σωστή οδική παιδεία. Οι αγώνες είναι ένα κομμάτι αλλά κάθε μέρα οδηγούμε στους δρόμους και όλοι βρίσκονται στον δρόμο κάθε μέρα είτε σαν οδηγοί είτε απλά σαν επιβάτες. Η σωστή οδική παιδεία είναι κάτι εξίσου σημαντικό με τους τρόπους των ανθρώπων καθώς ένα αυτοκίνητο είναι ένα μέσο μεταφοράς αλλά στα λάθος χεριά είναι τόσο επικίνδυνο όσο και ένα όπλο. DriveSafe

 

 

Η πίστα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύωρο μηχανοκίνητου αθλητισμού και παράλληλων εκδηλώσεων;

Η πίστα δεν είναι απλά ένα χώρος με μια χαραγμένη διαδρομή,άσφαλτο, κερμπς και κερκίδες θεατών. Είναι ένας χώρος που παρέχει πολλές δυνατότητες για πολλά περισσότερα από αγώνες. Στο παρελθόνέχουμεφιλοξενήσειπολλέςεκδηλώσεις που άμεσα και έμμεσα ήταν εμπλεκόμενες με τον μηχανοκίνητο χώρο. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε μέρα με την μέρα και όπως λέγανε οι σοφοί προγονοί μας όσο ζω μαθαίνω.

 

Στη προσωπική σου ζωή: Ποιο είναι το ημερήσιο πρόγραμμα σου;

Η προσωπική μου ζωή είναι απλή και τακτική. Έχω την ρουτίνα μου. Ξέρω τι θα κάνω και μου αρέσει να έχω πρόγραμμα το οποίο εγώ θέτω. Μου αρέσει πολύ η υγιεινή ζωή και η γυμναστική έτσι γυμνάζομαι καθημερινά και τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να μαγειρεύω για να ικανοποιώ τις διατροφικές μου ανάγκες. Συνήθως θα ξυπνήσω το πρωί και με την συνοδεία του καλού μου φίλου καφέ θα αρχίσω την μέρα μου με επαγγελματικάemail και τρόπους για να εξελίξω την επιχείρηση. Συνεχίζοντας κάνω ένα διάλειμμα αδειάζοντας την σκέψη μου και ξεδίνοντας στο γυμναστήριο. Μετά ξεκάνει η μέρα στο DriveParkοπού και θα τελειώσει αργά το βραδύ. Ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος και τον αξιοποιώ όσο καλύτερα μπορώ.

 

 

Θεωρείς ότι είσαι ένας περιζήτητος εργένης;

Χάχα οι μόνες θεωρίες που τις επιβεβαιώνει το κοινό. Αστειεύομαι. Στην προσωπική μου ζωή είμαι μοναχικά αυτό τον καιρό αλλά πιστεύω στο ότι υπάρχει ακόμη φως στην σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων.

 

Το γυμναστήριο και η προπόνηση τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου;

Η γυμναστική είναι ένα κομμάτι αναπόσπαστο στην ζωή μου πλέον καθώς είναι από τους λίγους τρόπους ψυχανάλυσης. Η δουλειά μου έχει αρκετό άγχος καθώς έχω να ασχοληθώ με πολλά θέματα. Η γυμναστική μου δίνει χρόνο ελευθερίας και ξεδίνω κάνοντας crossfit ή ασκήσεις αερόβιες, που συμβάλουν στο χτίσιμο της έκρηξης και της ευκινησίας παρά στα πολλά βάρη. Εκτός αυτών νους υγιής εν σώματι υγιή.

 

 

Είσαι άνθρωπος της δράσης;

Δεν θα μπορούσα να μην είμαιαλλά αυτή είναι ερώτηση που μεταφράζεταιδιαφορετικά στον καθένα. Μου αρέσει να ζω δηλαδή δεν μου αρέσει να μένωστάσιμος. Ο χρόνος είναι κάτι που πάει μόνο μπροστά και δεν γυρνάει πίσω για αυτό πρέπει να τον αξιοποιούμε κατάλληλα. Έχονταςμεγαλώσει στον μηχανοκίνητοκόσμοέχω δει και έχωμάθειπολλά, είναι τεράστιοσχολείο. Ναι μου αρέσει να ζω την περιπέτεια.

 

Ποια είναι τα χόμπι σου;

Στον περιορισμένο ελεύθερο μου χρόνο όπως προείπα αφοσιώνομαι στον εαυτό μου και στην γυμναστική. Πέρα από αυτό όμως έχω περιέργεια για τον κόσμο που ζούμε και μου αρέσει να μαθαίνω. Κύριο ενδιαφέρον φυσικά είναι ο μηχανοκίνητος κόσμος. Απολαμβάνω τον χρόνο μου σε ταξίδια σε άλλες πίστες ανά τον κόσμο. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν αφήσει την υπογραφή τους στο βιβλίο της ιστορίας του motorsport και να μαθαίνω ένδοξες ιστορίες. Πέρα από αυτή τη ζωή όμως υπάρχουν και άλλα. Μου αρέσουν τα ταξίδια και να γνωρίζω διαφορετικά μέρη, άλλες κουλτούρες και επειδή πολλά πέρανε από το στομάχι,διαφορετικές κουζίνες.

 

 

Σου αρέσουν τα ταξίδια;

Ναι μου αρέσει να ταξιδεύω αν και δεν έχω ταξιδέψει τόσο όσο θα ήθελα μέχρι ώρας άλλα είμαι ακόμη στα 26 μου όποτε έχω χρόνο να εξερευνήσω τον κόσμο. Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ ιστορικές πίστες ανά τον κόσμο. Θέλω πολύ να πάω στον ναό της ταχύτητας, την Monzaστην Ιταλία και επισκέψεις σε μουσεία ιστορίας που μυρίζουν αγωνιστικό καύσιμο. Είμαι άνθρωπος του καλοκαιριού δηλαδή θάλασσα παράλια και κοντά ρούχα όποτε θέλω πολύ να βρεθώ κάποια στιγμή στην Californiaίσως και CopaCabana η σε κάποιο εξωτικό νησί και γιατί όχι στο AbuDhabiπου έχουν και την υπέροχη YasmarinaCircuit.