fbpx

Γυμνός αστράγαλος και μοτοσικλέτα: Όταν η μόδα νικάει το κρύο και την ασφάλεια

Γυμνός αστράγαλος και μοτοσικλέτα: Όταν η μόδα νικάει το κρύο και την ασφάλεια

Είναι κάτι που το βλέπουμε συνεχώς το καλοκαίρι και θεωρείται συνηθισμένο λόγω της ζέστης. Όμως τον χειμώνα με το κρύο η εικόνα προκαλεί την απορία.

Ο λόγος για τη μόδα των τελευταίων χρόνων, τη μόδα του γυμνού αστράγαλου που περιλαμβάνει κοντή κάλτσα, μαζεμένο ή με λάστιχο παντελόνι και αθλητικό παπούτσι. Απαραίτητη προϋπόθεση ο αστράγαλος να είναι διακριτός, δηλαδή γυμνός.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γίνε all weather μηχανόβιος με 7 super tips και απόλαυσε χειμωνιάτικη οδήγηση!

 

Όπως φαίνεται λοιπόν είναι από τις φορές που η μόδα νικάει όχι μόνο το κρύο αλλά και την ασφάλεια.

Η θέα του μοτοσικλετιστή ντυμένου από τη μέση και πάνω με μπουφάν και φούτερ (δηλαδή κανονικά για την εποχή) και από κάτω αθλητικά, παντελόνι και γυμνό αστράγαλο προκαλεί την απορία: Δεν κρυώνει ο άνθρωπος;

Στην πραγματικότητα το περισσότερο κρύο στον άνθρωπο περνάει από τις πατούσες και αφού αυτές είναι μέσα στα παπούτσια δεν υπάρχει θέμα. Όμως αυτό το ελάχιστο γυμνό τμήμα ποδιών, των αστραγάλων δηλαδή, κρυώνει, αλλά το πόσο κρυώνει κάποιος εξαρτάται από την αντοχή του.

 

 

Φυσικά και δεν είναι λογικό κάποιος να τουρτουρίζει (κάτι που είναι επικίνδυνο για την οδήγηση) και να συνεχίζει να είναι πιστός στη μόδα.

 

 

Αλλά δεν είναι τόσο το κρύο, όσο το είδος των παπουτσιών που πρέπει να φοράει ένας μοτοσικλετιστής και μιλάμε για τα ειδικά μοτοσικλετιστικά παπούτσια που φυσικά ζεσταίνουν το πόδι και συμβάλλουν στην ασφάλεια.

Ίσως είναι το κόστος, ίσως και τα περιορισμένα σχέδια, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι μοτοσικλετιστές δεν τα προτιμούν .

Εδώ το πρόβλημα είναι γενικότερο, αφού σε μια ενδεχόμενη πτώση ή ακόμα και χειρισμό αποφυγής πτώσης, τα αθλητικά παπούτσια αποδεικνύονται ανεπαρκή να προστατεύσουν το πόδι από ένα απλό διάστρεμμα ή κάτι χειρότερο!

 

 

Επομένως θα ήταν καλό να αφήσουμε επιμέρους τη μόδα και να προτιμήσουμε κάποιο μοτοσικλετιστικό ζευγάρι μποτάκια!