fbpx

Δεν τι μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου που μακραίνουν στη καραντίνα!

Δεν τι μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου που μακραίνουν στη καραντίνα!

Κουρεία κλειστά και τα μαλλιά σου μακραίνουν. Αν και τα μακριά μαλλιά έχουν  επιστρέψει στη μόδα, εσύ μπορεί να αγαπάς το κοντό look, να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, να μην μπορείς να τα κουρέψεις και να μην τα αντέχεις.

Κάνε υπομονή και απλώς φρόντισε να τα περιποιηθείς σωστά.

Μάθε λοιπόν ότι τα μαλλιά ενός άντρα μακραίνουν κατά μέσο όρο 1.25 εκατοστα κάθε μήνα και συνολικά 15 εκατοστά το χρόνο επομένως έχει να διαχειριστείς λίγα εκατοστά μαλλιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι δεν πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου όσο μένεις σπίτι

 

Αναλόγως λοιπόν το πόσο μακριά είναι δώσε και τον αντίστοιχο χρόνο στα μαλλιά σου. Απόλαυσε τη διαδικασία και πειραματίσου με νέα look και νέο styling σε κάθε φάση.

Τα κοντά μαλλιά φαίνονται πάντα υγιή γιατί δεν προλαβαίνουν να καταστραφούν από τον ήλιο και το styling. Όταν όμως τα μαλλιά σου μακραίνουν θα πρέπει να μάθεις να τα προσέχεις πολύ περισσότερο προκειμένου να εξακολουθήσουν να είναι υγιή.

Μείωσε το λούσιμο των μαλλιών σου καθώς ταλαιπωρεί τη τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής.

Το μυστικό στο να μην εμφανίσουν τα μαλλιά σου ψαλίδα είναι στην ενυδάτωση της τρίχας. Μάθε να χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά σου σαν μέρος της ρουτίνας στο μπάνιο.

Διάλεξε μια μαλακτική που να ταιριάζει στο τύπο των μαλλιών σου και εφάρμοσε τη μετά το σαμπουάν. Πρόσεχε να εφαρμόσεις το conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών σου διαφορετικά θα λαδώσουν πιο γρήγορα.

Όταν τα μαλλιά σου θα φτάσουν σε ένα μέτριο μήκος θα μπορείς να αρχίζεις να τα πιάνεις. Χρησιμοποίησε λαστιχάκια για τα μαλλιά και όχι απλά λάστιχα καθώς θα προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά σου κάθε φορά που θα τα λύνεις. Αγόρασε λαστιχάκια για τα μαλλιά σε ένα χρώμα κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου ώστε να μην κάνουν αντίθεση και να μην φαίνονται πάρα πολύ.

Η διατροφή που κάνεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Υπάρχουν τροφές όπως τα αυγά, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες και οι ξηροί καρποί που περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που βοηθάνε τα μαλλιά σου. Επέλεξε πιο υγιεινά φαγητά που να περιλαμβάνουν τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να έχεις πιο δυνατά και υγιή μαλλιά.