fbpx

Δες εντυπωσιακές εικόνες από ξεχασμένη μοναδική συλλογή αυτοκινήτων

Δες εντυπωσιακές εικόνες από ξεχασμένη μοναδική συλλογή αυτοκινήτων

Μια παρέα εφήβων από την πολιτεία Rio Grande do Sul της νοτιοανατολικής Βραζιλίας παραβίασαν από περιέργεια ένα παλιό κτίριο και αυτό που αντίκρισαν μπαίνοντας στον χώρο του θα το θυμούνται σε όλη τους την ζωή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H GTO Engineering Squalo δεν είναι μια κλασική Ferrari αλλά ολοκαίνουργια

 

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μια τεράστια συλλογή κλασικών αυτοκινήτων καλυμμένη από ένα παχύ στρώμα σκόνης. Πάνω στην χαρά και την επιπολαιότητά τους, οι πιτσιρικάδες ανέβασαν βίντεο σε ένα γκρουπ πλατφόρμας επικοινωνίας, έγινε viral, και πλέον τον πρώτο λόγο έχει η αστυνομία.

 

 

Τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν ανήκαν σε έναν συλλέκτη και το κτίριο στο οποίο τα στέγαζε και παραβίασαν οι νεαροί, αποτελούσε το ιδιωτικό του μουσείο. Πέρα όμως από τα σπάνια αυτοκίνητα, το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτίριο διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη μηχανολογικού ενδιαφέροντος, διάφορα ανταλλακτικά κινητήρων, μια συλλογή από αντλίες νερού και πολλά άλλα.

 

 

Τα σημαντικότερα όμως αντικείμενα είναι τα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μοντέλα που κυκλοφορούσαν από την δεκαετία του ‘20 έως αυτή του ‘70, συμπεριλαμβανομένων ενός Ford Model T και μιας Citroen DS. Στο πρώτο όροφο του κτιρίου υπάρχουν ακόμα μία Chevrolet Corvair, μία Chevrolet Styleline του ‘52, ένα FIAT 124 Sport Coupe, ένα Simca 8, ένα Renault Dauphine, ένα Morris Oxford και ένα Hudson Hornet. Από τα αυτοκίνητα δεν απουσίαζε τίποτα, ενώ όπως μαρτυρούν και οι πινακίδες, είχαν να κυκλοφορήσουν αρκετές δεκαετίες.

Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου υπάρχουν εξίσου σπάνια και παλαιά αυτοκίνητα, μόνο που πατούσαν σε ξύλινες σανίδες που ήταν έτοιμες να καταρρεύσουν. Τα μοντέλα που υπάρχουν εδώ είναι ένα Austin A90 Atlantic Coupe και ένα convertible, μια Chrysler Airflow, δύο Ford Coupe (του ‘38 και του ‘40), ένα Ford Van του ‘51, ένα Standard Vanguard, ένα Ford Consul, ένα Ford Taunus και ένα 3κυκλο Goliath.

 

 

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό μουσείο αυτοκινήτου δεν λειτούργησε ποτέ για το ευρύ κοινό. Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα το επισκεπτόταν μόνο συλλέκτες και φίλοι του ιδιοκτήτη. Ο χρόνος όμως πέρασε, το κτίριο σφραγίστηκε και οι κληρονόμοι, δύο δίδυμα αδέρφια, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο τι θα κάνουν αυτή την τρομερή συλλογή. Ο ένας ήθελε να την διατηρήσει και ο άλλος να πουλήσει τα πάντα.

 

 

Με το σούσουρο όμως που δημιούργησε η ανακάλυψη των πιτσιρικάδων, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με του νόμιμους ιδιοκτήτες και μετακίνησε τα αυτοκίνητα για λόγους ασφάλειας. Μάλιστα, οι κάτοχοι αυτής της μεγάλης συλλογής έπλυναν το FIAT 124 Sport Coupe και του έβαλαν αγγελία πώλησης με τιμή λίγο πάνω από τις 12.000 δολάρια.