fbpx

Δες και κάνε 2 δυνατά προγράμματα στο σπίτι (Video)

Δες και κάνε 2 δυνατά προγράμματα στο σπίτι (Video)

Αν υποτιμάς τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος μάθε ότι είναι εξίσου δυνατές και αποδοτικές με τα βάρη, αρκεί να μάθεις να τις κάνεις σωστά.

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος αποτελούν τον ορισμό της έννοιας λειτουργική προπόνηση. Με τις πολυαρθρικές και πολυεπίπεδες ασκήσεις ενισχύεται η συνεργασία των μυών, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ευλυγισία και η σταθερότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να κάνεις τη πιο δυνατή προπόνηση σπίτι μόνο με το βάρος σου! (Video)

 

Επιπλέον ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα την άσκηση. Εμφανής αλλαγή σημειώνεται στα επίπεδα ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας του ασκούμενου καθώς και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού του.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο του συγκεκριμένου τύπου προπόνησης είναι η δυνατότητα προσαρμογής της, ανάλογα με τον στόχο του κάθε αθλούμενου. Μικρές αλλαγές στην σειρά, τον τρόπο και τον ρυθμό εκτέλεσης των ασκήσεων καθώς και στην διάρκεια του διαλείμματος ανάμεσα στα σετ, διαμορφώνουν και την μορφή της άσκησης. Επομένως μπορούμε χωρίς κανέναν απολύτως εξοπλισμό να δημιουργήσουμε διαφορετικά στυλ προπόνησης όπως: αερόβια, αναερόβια, αντοχής, δύναμης μέχρι και αποκατάστασης τραυματισμού.

Δες δύο προγράμματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου σε ελάχιστο χρόνο και με τη μέγιστη απόδοση: