fbpx

Δες και μάθε πως μπορείς να κουρευτείς μόνος σου!

Δες και μάθε πως μπορείς να κουρευτείς μόνος σου!

Η μοναδική επιλογή όταν κουρεύεσαι μόνος σου είναι το γνωστό κούρεμα με την «ψιλή» όμως σίγουρα μπορείς να το κάνεις πολύ καλύτερο χρησιμοποιώντας και ψαλίδι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν τι μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου που μακραίνουν στη καραντίνα!

 

Πως μπορείς να το κάνεις;

Χρειάζεσαι μια κουρευτική μηχανή, ένα ψαλίδι που να κόβει και έναν καθρέφτη. Κατά τα άλλα ακολούθα τις συμβουλές βλέποντας και το βίντεο και καλό κούρεμα!

 

 

  1. Η μηχανή

Όλα αρχίζουν από τη σωστή ξυριστική μηχανή! Η κατάλληλη μηχανή ξυρίσματος έχει κοφτερές λεπίδες, δυνατό μηχανισμό, μπαταρία με μεγάλη διάρκεια και βολικό κράτημα για να μη σε κουράζει όταν τη χρησιμοποιείς. Αξεσουάρ όπως ένα καθρέπτης χειρός και ένα μικρό ψαλίδι για τριμάρισμα θα σε διευκολύνουν σημαντικά.

 

  1. Τσέκαρε το κεφάλι σου

Με ένα buzzcut το κεφάλι και το κρανίο σου θα φαίνονται πολύ. Επομένως, πριν το κάνεις θα πρέπει να έχεις τσεκάρει μήπως έχει μερικά χαρακτηριστικά που δε θέλεις να φαίνονται. Τέτοια μπορεί είναι οι ουλές, καρούμπαλα και ανομοιομορφίες, πιτυρίδα ή σημεία χωρίς τρίχες.

 

  1. Κάνε τη σωστή προετοιμασία

Η ξυριστική μηχανή λειτουργεί καλύτερα σε καθαρά, στεγνά μαλλιά. Γι’ αυτό λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν και conditioner χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Στη συνέχεια σκούπισε ελαφρά με μια πετσέτα τα μαλλιά σου και περίμενε 20-30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν πλήρως. Είναι σημαντικό τα μαλλιά σου να είναι στεγνά όταν τα κουρέψεις καθώς τα υγρά μαλλιά δείχνουν μακρύτερα, πράγμα που μπορεί να σε κάνει να τα κουρέψεις περισσότερο από όσο θα ήθελες.

 

 

  1. Επίλεξε το μήκος του κουρέματος

Μπορεί να μιλάμε για ένα πολύ κοντό κούρεμα αλλά και πάλι μπορούν να υπάρξουν διαβαθμίσεις στα μήκη. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι οπαδός των ομοιόμορφα κοντών μαλλιών. Αντίστοιχα, μπορεί να προτιμάς ένα κούρεμα με πολύ κοντά μαλλιά στα πλαϊνά και μακρύτερα στην κορυφή. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες της μηχανής σου. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ένα ομοιόμορφο κούρεμα είναι μια πιο safe επιλογή, ειδικά αν έχεις ένα αυστηρό dresscode στη δουλειά σου. Αντίθετα, ένα κούρεμα με διαβαθμίσεις είναι πιο σύγχρονο και μοντέρνο και ίσως ταιριάζει σε μικρότερες ηλικίες.

 

  1. Τσέκαρε τις λεπτομέρειες

Αφού έχεις κάνει το βασικό μέρος του κουρέματος ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες και τα τελειώματα. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί το trimmer που θα σε βοηθήσει να δώσεις σχήμα στις φαβορίτες και στις τρίχες κοντά στο μέτωπο. Με αυτό το χρήσιμο εργαλείο θα μετατρέψεις το κούρεμα σου από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό!