fbpx

Δες μια δυνατή προπόνηση με λάστιχα!

Δες μια δυνατή προπόνηση με λάστιχα!

Στις αρχές της δεκαετίας ’80 η εισαγωγή των λάστιχων ως μέσο προπόνησης στις αίθουσες των γυμναστηρίων κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο για τα αποτελέσματα όσο και για το γεγονός ότι έδωσε ένα εναλλακτικό είδος άσκησης σε όσους δεν έδειχναν προτίμηση στην προπόνηση με βαράκια. Είτε ως μέρος ενός ωριαίου προγράμματος είτε ως ολοκληρωμένη προπόνηση, η σωστή και συστηματική χρήση του λάστιχου μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο στη μυϊκή ενδυνάμωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια outdoor προπόνηση για να χτίσεις γρήγορα μυς!

 

Η προπόνηση με λάστιχα δεν έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει απλώς τις ασκήσεις με ελεύθερα βάρη, αλλά να παρέχει εναλλακτικές επιλογές άσκησης που δεν συνδυάζονται με τα ελεύθερα βάρη, τα οποία είναι σημαντικά για ένα σώμα που φαίνεται, νιώθει και κινείται υπέροχα.

Tα λάστιχα δημιουργούν αυτό που αναφέρεται ως “αντίσταση ανόδου” η οποία είναι σημαντικά διαφορετική από τη σταθερή αντίσταση των ελεύθερων βαρών. Παρέχουν σταδιακή αντίσταση, η οποία συνεχώς αυξάνεται καθώς το εύρος της κίνησης αυξάνεται, αυξάνοντας την απόδοση μέσω του πλήρους εύρους κίνησης.

Δεύτερον, μια σταδιακή αντίσταση προκαλεί μεγαλύτερο βαθμό σταθεροποίησης τελικού εύρους, που συμβαίνει όταν απαιτείται σταθερότητα για την πρόληψη τραυματισμών.

Mια σταδιακή αντίσταση επιτρέπει την αλλάγή των κινήσεων και την επιτάγχυνση, ακριβώς όπως το σώμα αυξάνει την ισχύ. Έτσι το σώμα αυξάνει τη δύναμή του που είναι το μυστικό για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας, κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στη ζωή όχι μόνο τον αθλητισμό.

Δες ένα τυπικό πρόγραμμα προπόνησης που σου προτείνει ο personal trainer Luís Miguel Ferreira