fbpx

Δες που γίνονται οι καλύτερες βουτιές και το καλύτερο φαγητό ή ποτό στη Χαλκιδική

Δες που γίνονται οι καλύτερες βουτιές και το καλύτερο φαγητό ή ποτό στη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική έχει παρά πολλές και πολύ όμορφες παραλίες, φυσικά κάποιες ξεχωρίζουν γιατί συνδυάζουν εκτός από τα καθάρια νερά η χρυσαφένια άμμο καλό φαγητό ή γενικότερα διασκέδαση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν μείνεις σαββατοκύριακο στη πόλη δες μερικές δροσερές επιλογές να περάσεις καλά!

 

Είτε θέλεις να πας κοντά στη Θεσσαλονίκη, πριν μπεις στα «πόδια» τα Νέα Πλάγια και τα Φλογητά είναι οι καλύτερες επιλογές. Αν όμως συνεχίσεις κάπου θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα πας πρώτο ή δεύτερο πόδι που έχει το καθένα τις δικές του ομορφιές.

 

Αν είσαι μοτοσικλετιστής μπορείς να πάρεις την προσφορά του Activeman.gr για εκπτώσεις σε ταβέρνες της Χαλκιδικής για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 

 

Το  Activeman.gr πήγε στη Χαλκιδική και ανακάλυψε αυτές τις παραλίες:

 

 

Στη Σιθωνία

Η Σιθωνία  για παράδειγμα, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχει πιο άγρια ομορφιά, περισσότερες ήρεμες παραλίες και γενικά περισσότερη ησυχία.

 

 

Μία καλή επιλογή είναι η Νικήτη που συνδυάζει ρηχή και ήρεμη θάλασσα, όμορφες αμμουδιές που για να τις χαρείς χρειάζεται και ένα καλό beach bar όπως είναι το Velona το cocktail bar που θα απολαύσεις εκτός από τις βουτιές και το όμορφο περιβάλλον. Να πιείς και να φας. Όχι ότι νάναι αλλά καλά και ποιοτικά! Από εκεί που σκάει το κύμα, μέχρι την μπάρα όλα είναι όμορφα!

 

 

Αν πεινάσεις και θες καλό φαγητό προτίμησε την «Αντιγόνη» στη σκάλα της Νικήτης!

 

 

Μία άλλη καλή παραλία είναι αυτή της Βουρβουρούς, όμως αν συνεχίσεις προς τα κάτω μπορείς να προτιμήσεις τα λιμανάκια στο Πόρτο Καρράς, όμως εμείς θα σου συστήναμε να συνεχίσεις μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω και να φτάσεις στο Πόρτο Κουφό.

 

 

Βαθιά και καθαρά νερά. Μαγευτική παραλία αλλά και μια εξίσου μαγευτική ταβέρνα για να φας τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα. Με το που μπαίνεις στο Πόρτο Κουφό η ταβέρνα Πεύκος για το καλό φαγητό και για να απολαύσεις άνετα όλες τις νοστιμιές στο «Πεύκο» ρεμβάζοντας το γραφικό λιμανάκι του Πόρτο Κουφό που ειδικά τις νύχτες είναι  ιδιαίτερα μαγευτικό!

 

Στη Κασσάνδρα

Μία καλή επιλογή είναι να πας στη γραφική Σίβηρη με τη στενή αλλά πολύ όμορφη παραλία της και καθάρια νερά που αξίζουν να βουτήξεις. Και επειδή σίγουρα θα σου ανοίξει η όρεξη  η ψαροταβέρνα ο Διαμαντής σε περιμένει με δύο μαγαζιά! Στο ένα, το πρώτο και το πιο παλιό μπορείς να απολαύσεις τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στο άλλο το πιο καινούργιο, εκτός από τα πιο φρέσκα θαλασσινά προσφέρονται παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά που θα σε αποζημιώσουν με τις γεύσεις τους.

 

 

Μία άλλη καλή παραλία είναι αυτή της Φούρκας. Μεγάλη παραλία χρυσαφένια άμμος και κρυστάλινα νερά! Και επειδή θα πεινάσεις καλό είναι να διαλέξεις το κομμάτι της παραλίας μπροστά στην μαγική Ψαροταβέρνα Τάκης που είναι εκεί από το 1945 με φρέσκο ψάρι και μοναδικές γεύσεις. Θα σε εντυπωσιάσει όχι μόνο με την φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών ή με τις γεύσεις, αλλά με τη μοναδική θέα θάλασσα και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα!

 

 

 

Η παραλία Χρούσσω βρίσκεται στο Παλιούρι με μια μεγάλη αμμουδιά και διαφανή ρηχά νερά, η παραλία Χρούσω είναι ένα must-see, για τους επισκέπτες στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Η πλούσια βλάστηση παρέχει σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αν πεινάσεις πρέπει να ανέβεις στο χωριό και να βρεις την  ταβέρνα του Λεμονή μόλις μπεις στο Παλιούρι. Νόστιμα τα πιάτα από ψάρια, θαλασσινά, κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φτάνουν στο τραπέζι σου σε ένα χώρο που θα τον αγαπήσεις!

 

 

Το Πευκοχώρι είναι γνωστό για την καταπληκτική παραλία του, την καθάρια θάλασσα, αλλά και τα πολλά μαγαζιά που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας. Εμείς ξεχωρίσαμε τη Ψαροταβέρνα ο Βλάχος! Όλα τα είδη φρέσκων ψαριών και θαλασσινών από τα νερά του Αιγαίου σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις καθώς επίσης αστακούς, γαρίδες, καραβίδες, διάφορα θαλασσίνα και όστρακα.

 

 

Μία ακόμα καλή παραλία είναι στη Χανιώτη! Εύκολη πρόσβαση μπόλικο πράσινο και ησυχία! Εκεί ακριβώς στη παραλία δεν θα πεις όχι σε ένα τσιπουράκι ή ένα κρασάκι στο Ελληνικόν που είναι σταθερή αξία στη παραλία της Χανιώτης. Η ψαροταβέρνα «Ελληνικόν», ξεχωρίζει για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μεράκι που αξίζει να δοκιμάσεις. Βασικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τόσες λιχουδιές!

 

 

Βέβαια μπορείς να προτιμήσεις κάποιες άλλες παραλίες του πρώτου ποδιού, περισσότερο ήσυχες και απομονωμένες με κάποιες να έχουν beachbar και άλλες όχι. Όμως όπως και να έχει για φαγητό  πρέπει να σταματήσεις στη  Κρυοπηγή πάνω στο δρόμο έχει και την καταπληκτική ταβέρνα του Κώστα, όπου μπορείς να φας από ψητά μέχρι και ψάρια! Μπορεί η Ταβέρνα του Κώστα να βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα, όμως είναι πάνω στον δρόμο που διασχίζει την Κρυοπηγή Χαλκδικής και σε αποζημιώνει με το καταπληκτικό φαγητό που προσφέρει. Βέβαια την Κρυοπηγή μπορεί να την προτιμήσεις και για μπάνιο αφού έχει μια από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκδικής.

 

 

Αν θες να είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη

Χαλκιδική δεν είναι μόνο η Σιθωνία και η Κασσάνδρα. Τα Νέα Πλάγια και τα Φλογητά βρίσκονται σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν έναν πιο εύκολο προορισμό.

 

 

Ωραία παραλία οργανωμένη με ντουζιέρες και αποδυτήρια αλλά και πολλά beach bar και πολύ ελεύθερο χώρο αν δεν θέλεις να καθίσεις σε κάποιο. Η θάλασσα καθαρή και βαθιά όσο χρειάζεται!

 

 

Στα Νέα Πλάγια το Oia Beach Bar αποτελεί το απόλυτο must του καλοκαιριού δροσερές βουτιές στην όμορφη παραλία αλλά και δροσερά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσεις είτε το μεσημέρι, είτε το απόγευμα απολαμβάνοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

 

 

Όμως επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη λίγα μέτρα πιο πέρα από το Oia βρίσκεται ο Θαλασσινός με ολοφρεσκα ψάρια καταπληκτικό μυδοπίλαφο αλλά και γευστικότατα σαγανάκια! Η γεύση τέλεια μοναδική και αξέχαστη, όπως και όλα τα σαγανάκια που ετοιμάζουν στη ταβέρνα Θαλασσινός στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

 

 

Αν όμως θες κάτι σε κρέας και μάλιστα ψητό αλλά και να το πάρεις στο χέρι το Masabouka στα Νέα Πλάγια είναι ότι πρέπει. Μοναδικά γευστικός γύρος και όλα τα ψητά στα κάρβουνα με το γεμιστό μπιφτέκι να αποτελεί την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού!

 

 

Στα γειτονικά Νέα Φλογητά η Παράνοια είναι ένα πολύ δυνατό beach bar σε διαφορετικό στιλ που αξίζει να επισκεφτείς. Παγωμένες μπύρες ακολουθούν με την εξέλιξη της ώρας μαζί με hotdog ή άλλα σχετικά πιάτα που σίγουρα θα τιμήσεις, όπως το club ας πούμε!Όλων των ειδών οι καφέδες, αναψυκτικά σε περιμένουν για το πρωί μαζί με διάφορα πρωινά που θα θέλεις να δοκιμάσεις.