fbpx

Δες πως αναγεννήθηκε η πρωτότυπη Countach LP500 του 1971

Δες πως αναγεννήθηκε η πρωτότυπη Countach LP500 του 1971

Η Lamborghini Countach είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εμβληματικά υπερ- αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα από την πρώτη παρουσίασή της επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Imparato: «Δεν θα πουλάω iPad με αυτοκίνητο τριγύρω. Θα πουλάω Alfa Romeo»

 

Η αρχή έγινε με μια σύγχρονη εκδοχή της που βασίζεται στη Sian και κατά συνέπεια στην Aventador, ενώ στη συνέχεια οι Ιταλοί άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια teasers -φωτογραφίες και video. Τα οποία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια αφορούσαν την LP500.

 

 

Πρόκειται για το πρωτότυπο της Countach που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το 1971 και είχε συγκεντρώσει την προσοχή των πάντων με τη space εμφάνισή του. Τρία χρόνια μετά, το Μάρτιο του 1974, η LP500 καταστράφηκε σε ένα crash test, ενώ με την ευκαιρία της επετείου παρουσιάστηκε η αναπαλαιωμένη έκδοχή της.

Πρακτικά πρόκειται για ανακατασκευή, την οποία ανέλαβε το Automobili Lamborghini Polo Storico, το αρμόδιο δηλαδή τμήμα της ιταλικής εταιρείας, ενώ η «παραγγελία», για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάστηκαν συνολικά 25.000 ώρες, δόθηκε από έναν ιδιαίτερα σημαντικό συλλέκτη.

 

 

Ο οποίος ήρθε σε επαφή με τη Lamborghini το 2017 ρωτώντας καταρχήν αν μπορεί να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα. Η απάντηση ήταν καταφατική, παρόλο που εκτός από τα γνήσια ανταλλακτικά και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα χρειάστηκε να γίνουν και αρκετές εκ νέου κατασκευές.

Για το πλαίσιο και το αμάξωμα για παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε μια 3D εκτύπωση της LP400 -του αρχέτυπου με αρθιμό πλαισίου 001- και χρειάστηκαν 2.000 και πλέον ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Από κει και πέρα και με βάση τα αρχεία της εταιρείας βρέθηκε η γνήσια απόχρωση του αμαξώματος, ενώ τα λάστιχα είναι τα ίδια Pirelli Cinturato CN12 που υπήρχαν και στο πρωτότυπο της Γενεύης, με διαστάσεις 245/60 R14 μπροστά και 265/60R14 πίσω.

H Lamborghini φυσικά δεν ανακοίνωσε ούτε το όνομα του συλλέκτη αλλά ούτε και το κόστος του εγχειρήματος. Το βέβαιο είναι πως θα ξεπερνά κατά πολύ τα 2+ εκατομμύρια που κοστίζει προ φόρων η σύγχρονη Countach.