fbpx

Δες πως είναι μέσα η βίλα της απίστευτης χλιδής στην Βούλα της Αττικής!

Δες πως είναι μέσα η βίλα της απίστευτης χλιδής στην Βούλα της Αττικής!

Η Βούλα, μεταξύ της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης και σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, είναι ένα από τα πιο όμορφα -και προνομιακά- προάστια της Αττικής. Αν και κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια και μάλιστα από το τέλος της νεολιθικής εποχής (3.000 π.Χ.), η σύγχρονη Βούλα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 από έναν οικοδομικό συνεταιρισμό που κατασκεύασε στην περιοχή μία παραθεριστική συνοικία. Αργότερα, εγκαταστάθηκαν κάποιες οικογένειες προσφύγων που τους παραχωρήθηκε έκταση γης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 10 αλλόκοτα πράγματα που έκρυβε ο Michael Jackson στη Neverland

 

Ο οικισμός μέχρι το 1929 ανήκε διοικητικά στην κοινότητα Κορωπίου, από το 1929 μέχρι το 1935 αποτέλεσε οικισμό της Βάρης, ενώ από το 1936 ξεχωριστή κοινότητα. Το 1945, στην κοινότητα Βούλας, προσαρτήθηκε και ο οικισμός της Άνω Βούλας, ενώ πρωτοαναγνωρίστηκε σε δήμο το 1982.

 

 

Ο Δήμος Βούλας διατηρήθηκε μέχρι το 2010, οπότε καταργήθηκε με τον Καλλικράτη και εντάχθηκε στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 

 

Σήμερα, τοποθετημένη στα παράλια του Σαρωνικού, σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι προνομιούχας γης που ξεκινά από τη θάλασσα και ανεβαίνει ψηλά, ως το νότιο άκρο του Υμηττού, η Βούλα είναι μια περιοχή περίπου 30.000 κατοίκων, η οποία χωρίζεται σε τρεις οικισμούς, την Πολιτεία, την Εξοχή και την Άνω Βούλα. Η τελευταία, αποτελεί και ένα κομμάτι γης πραγματικό «φιλέτο» γιατί εκτός από τη μοναδική θέα που προσφέρει στους κατοίκους της απέχει ελάχιστα λεπτά της ώρας από το κέντρο της πόλης, με τα εστιατόρια, την αγορά, τη μαρίνα και φυσικά την πολύ γνωστή πλαζ.

 

 

Εδώ, σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές, με νεόδμητες κυρίως πολυκατοικίες και έχοντας μια καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα, βρίσκεται καλά «κρυμμένη» μέσα σε ένα κατάφυτο οικόπεδο-«φιλέτο» ενός στρέμματος η βίλα Diorama, μία ονομασία που συνήθως δίνεται σε μινιατούρες που αναπαριστούν μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα (ή και πεδία μαχών, ιστορικές στιγμές κ.ά.) και μέσω των οποίων ο θεατής μεταφέρεται νοητά στην πραγματική κλίμακα του δημιουργήματος. Στην περίπτωση όμως της βίλας της Άνω Βούλας, η πραγματική μαγεία βρίσκεται στο εσωτερικό της, καθώς από το δρόμο δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τον πραγματικό «θησαυρό» που κρύβεται σε αυτό τετρώροφο (και κάτι) από το έδαφος οίκημα, πίσω από την πανύψηλη μάντρα και τον υπερυψωμένο κήπο με την οργιώδη βλάστηση.

 

 

Η βίλα Diorama των 750 τετραγωνικών μέτρων, την οποία το μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty, περιλαμβάνει στα «προς πώληση» ακίνητα της ακριβοθώρητης λίστας της, έναντι μάλιστα του ποσού των 3.300.000 ευρώ, διαθέτει πέντε πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, όλες με εσωτερικά μπάνια και άπλετους χώρους καθιστικών για τη φιλοξενία και τη luxurious εστίαση μεγάλου αριθμού καλεσμένων.

Εσωτερικά, η κατοικία κυριαρχείται από μεγάλης αξίας μάρμαρο, σε αποικιακό στυλ, αλλού σκαλιστό με μετώπες και εσοχές και αλλού μίνιμαλ και εντυπωσιακό, στο μεγαλύτερο της όμως μέρος αντανακλά την επιθυμία του δημιουργού να δώσει μια έντονη καλλιτεχνική αίσθηση, η οποία όμως να μην κουράζει ή να καταντά βαρετή. Η Diorama, στους τέσσερις ορόφους της, οι οποίοι συνδέονται με μαρμάρινη εσωτερική σκάλα αλλά και ασανσέρ, έχει αμέτρητους εσωτερικούς χώρους και μικρές-μεγάλες εκπλήξεις οι οποίες θα αποτελέσουν συναρπαστικό «παιχνίδι» δημιουργίας στο μυαλό και την έμπνεύση του νέου ιδιοκτήτη της.

 

 

Μεγάλα ατού της βίλας της Άνω Βούλας αποτελούν οι χώροι ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, όπως για παράδειγμα ο τρίτος όροφος, στον οποίο μία μεγάλη πισίνα με απίστευτη θέα προς τη θάλασσα, στην οροφή του δεύτερου οριζόντιου επιπέδου, δίνει την αίσθηση στους φιλοξενούμενους ότι απολαμβάνουν το μπάνιο και τον ήλιο όχι του Αττικού ουρανού αλλά κάποιου κυκλαδίτικου νησιού. Επιπλέον, στον ίδιο όροφο, υπάρχουν άπλετοι χώροι για ηλιοθεραπεία και διασκέδαση κάτω από πανέμορφα προσταυτευτικά κιόσκι, ενώ εσωτερικά περιλαμβάνεται μία από τις luxurious κρεβατοκάμαρες με τζάκι και σκαλιστό μαρμάρινο μπάνιο/τζακούζι, που επίσης από τη τζαμαρία του απολαμβάνει κανείς απίστευτη θέα.

Η Diorama όμως διαθέτει και τεράστια εσωτερική πισίνα, όλη με μάρμαρο και εντυπωσιακές τοιχογραφίες με κρυφούς φωτισμούς, μία μεγάλη αίθουσα μπιλιάρδου ως επέκταση ενός τεράστιοι καθιστικού με τζάκι, σάουνα, χώρο για γραφείο, μικρή αίθουσα συσκέψεων και δεκάδες άλλες εκπλήξεις.

 

 

Από τις λίγες-ελάχιστες πληροφορίες που δίνει η Sotheby’s δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς με ακρίβεια την διαρρύθμιση της βίλας της Άνω Βούλας, όπως επίσης για το αν μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικούς ενοίκους στους ορόφους του ή απευθύνεται μόνο σε έναν ένοικο/οικογένεια. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μία πολυτελέστατη κατοικία, η οποία βρίσκεται μόλις 10 λεπτά απόσταση από το κέντρο της Βούλας και τη Βουλιαγμένη ενώ μπορεί να δει κανείς από τα μπαλκόνια της και την πισίνα μέχρι την Αίγινα…