Δες πως θα κάνεις ριζότο με το κρέας που περίσσεψε από την προηγουμένη
Αν έψησες και σου έμειναν κάποια ψητά μπορείς την επομένη να τα κάνεις σάντουίτς, όμως πολύ πιο νόστιμο και διατροφικό είναι να τα μετατρέψεις σε ένα καταπληκτικό ριζότο!
Ας πούμε λοιπόν ότι σου περίσσεψαν δύο χοιρινές μπριζόλες, δύο πανσέτες και δύο σουβλάκια χοιρινά.
Δες πως θα τα μετατρέψεις σε ριζότο:
Υλικά
1 κρεμμύδι
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1200 λίτρα ζωμό (1200 νερό και ένα κύβο λαχανικών)
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
100 gr λευκό κρασί
50 γραμμάρια πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ψητά κρέατα σε μικρά κομμάτια.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τη μία κουταλιά από τη μαργαρίνη να λιώσει και σοτάρουμε λίγο τα κρέατα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μαζί με τα κρέατα μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε και το ρύζι και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί κάθε κουταλιά και ξαναρίχνουμε.
Χρειάζεται περίπου 17-19 λεπτά να ψηθεί το ρύζι και να χυλώσει.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε την δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη, το τριμμένο τυρί!
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!!