fbpx

Δες πως θα κάνεις τα πιο τέλεια γεμιστά

Δες πως θα κάνεις τα πιο τέλεια γεμιστά

Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Το πιο διαδεδομένο είδος γεμιστών είναι οι πιπεριές που …κάνουν παρέα με τις ντομάτες στο ταψί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κάνεις τα μπιφτέκια αφράτα στον φούρνο με ή χωρίς πατάτες!

 

Αν είσαι από εκείνους που περιμένουν πότε θα τους φτιάξουν γεμιστά για να φάνε ή τα αγοράζουν έτοιμα από μαγειρείο, καλό είναι να μάθεις να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις μόνος σου!

Αν σου φαίνεται βουνό, δεν είναι πίστεψε μας! Δες τη συνταγή που γίνεται γρήγορα σε ελάχιστο χρόνο.

Φρόντισε να προμηθευτείς τουλάχιστον 10 πιπεριές για γέμισμα και δύο μεγάλες ντομάτες. Αυτά τα λαχανικά γεμίζουν ένα μέτριο ταψί. Αν θες βέβαια μπορείς να μοιράσεις τις ντομάτες με τις πιπεριές εξίσου, ανάλογα τι σου αρέσει περισσότερο.

Τα κενά τα συμπληρώνεις με πατάτες!

Θα χρειαστείς ακόμα:

2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

10 κ.σ. ρύζι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζεις πρώτα τα λαχανικά.

Κόβεις καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρείς τους σπόρους.

Κόβεις καπάκι – φέτα  κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζεις σε ένα μπολ τη ψίχα.

Στραγγίζεις με το χέρι σου τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζεις στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτεις το κρεμμύδι και αλέθεις!

Το μίγμα το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και εκεί αδειάζεις το το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας). Προσθέτεις αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά τα ρίχνεις μέσα στο μπολ και ανακατεύεις καλά!

Μετά με ένα κουτάλι αρχίζεις και γεμίζεις τα γεμιστά  τα σκεπάζεις με το καπάκι και τα τοποθετείς στη θέση τους στο ταψί όρθια.

Στα κενά βάζεις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Ρίχνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις νερό μέχρι τη μέση των λαχνικών.

Ψήνεις για μια ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.