fbpx

Δες πως οι ιμάντες θα σε βοηθήσουν να χτίσεις το σώμα που θες (Video)

Δες πως οι ιμάντες θα σε βοηθήσουν να χτίσεις το σώμα που θες (Video)

Πριν από χρόνια ένας Aμερικάνος ναυτικός σε υποβρύχιο έψαχνε τρόπο να γυμνάζεται στην μικρή καμπίνα. Έβγαλε την ζώνη του και ξεκίνησε να εκτελεί κάποιες ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Αυτός ήταν ο πρώτος ιμάντας προπόνησης!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 ασκήσεις που αν τις συνδυάσεις θα …εκτινάξουν τους μύες του κορμιού σου!

 

Από τότε το θέμα εξελίχθηκε και έτσι με τους ιμάντες μπορείς να εκμεταλλευτείς  το βάρος του σώματός και αλλάζοντας την κλίση του να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την επιβάρυνση. Ίσως το ”βάρος του σώματός” να μην σας φαίνεται αρκετό, αλλά…για σκεφτείτε  λιγάκι….υπάρχει κάποια άσκηση στο γυμναστήριο στην οποία να σηκώνετε τα κιλά σας;  Για τους περισσότερους μάλλον όχι.

 

 

Μια ακόμη πολύ σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τις κλασικές-γνωστές μεθόδους άσκησης είναι η λειτουργική προπόνηση (functional training). Οι ασκήσεις πλησιάζουν τις καθημερινές κινήσεις του ανθρωπινου σώματος, γίνονται στις τρεις διαστάσεις, με αποτέλεσμα να παίρνουν μέρος περισσότερες της μιας μυικές ομάδες κι έτσι η προπόνηση να γίνεται πιο αποτελεσματική.

 

 

Οι ασκήσεις είναι απλές ή πιο σύνθετες και η ποικιλία τους μεγάλη. Υπάρχουν σχεδόν 300 διαφορετικές ασκήσεις με αποτέλεσμα αφενός ο ασκούμενος να μην πλήττει και αφετέρου το σώμα του να αποδίδει καλύτερα.

Ένας αρχάριος χρειάζεταιι οπωσδήποτε την επίβλεψη γυμναστή, ενώ για έναν έμπειρο ασκούμενο τα πράγματα είναι πιο εύκολα.