fbpx

Δες πως ο ψητός σολωμός το άκρως διατροφικό πιάτο γίνεται μια μοναδική γκουρμεδιά

Δες πως ο ψητός σολωμός το άκρως διατροφικό πιάτο γίνεται μια μοναδική γκουρμεδιά

Το ότι κάνεις διατροφή δεν σημαίνει ότι μπορείς να στερηθείς ένα γκουρμεδιάρικο πιάτο. Ο σολωμός είναι από τις τροφές που έχουν υψηλή θρεπτική αξία λόγω των ωμέγα-3 λιπρών που περιέχουν και συνίσταται σε όλες τις διατροφές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το …ταπεινό κοτόπουλο γίνεται γκουρμεδιάρικο και …Wellington

 

Δες πως μπορείς να στήσεις ένα πιάτο με ψητό σολωμό με σάλτσα πέστο και πτάτες φούρνου:

 

Υλικά

2 φλ. σκελίδες σκόρδου

2 φλ. σπανάκι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1/4 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

4 φιλέτα σολωμού

μισό κιλό πατάτες κομμένες σε τριγωνικό σχήμα ή baby potatoes

 

Για το πέστο βασιλικού

45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα

175 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

6 γρ. σκόρδο

45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

 

 

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το γκριλ.

Ρίξε στο μπλέντερ το σκόρδο, το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και χτύπησε καλά. Χώρισε την πέστο στη μέση και αποθήκευσε στο ψυγείο σου την μισή για άλλη χρήση.

Βάλε τα φιλέτα σολωμού σε ένα ταψάκι στο οποίο πρώτα θα απλώσεις ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε για 3-4 λεπτά.

Στο ίδιο ταψάκι ψήνεις ταυτόχρονα και τις πατάτες σου.

Γύρνα τον σολωμό και άπλωσε πάνω του την πέστο.

Άπλωσε πέστο και στις πατάτες σου.

Ψήσε για ακόμα 4-5 λεπτά.

Βγάλε τον σολωμό και συνέχισε το ψήσιμο για τις πατάτες σου.

 

Για το πέστο βασιλικού:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Αν περισσέψει διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.