fbpx

Δες πόσο χρήσιμα είναι τα παγκάκια, όχι για να κάθεσαι αλλά για προπόνηση (Video)

Δες πόσο χρήσιμα είναι τα παγκάκια, όχι για να κάθεσαι αλλά για προπόνηση (Video)

Τα παγκάκια τα βάζουν οι δήμοι για να καθόμαστε. Αυτή είναι η βασική τους χρήση, όμως για σένα μπορεί να γίνουν ένα τέλειο εργαλείο για την outdoorπροπόνηση σου!

Πόσες ασκήσεις μπορείς να κάνεις σε ένα παγκάκι; Πραγματικά είναι πολλές και διαφορετικές, είτε με κάποιον ελαφρύ εξοπλισμό, είτε χωρίς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορείς να αποφύγεις τους τραυματισμούς της προπόνησης στο σπίτι ή έξω

 

Αν έχεις μαζί σου λάστιχα μπορείς να τα προσαρμόσεις στο παγκάκι και να κάνεις διάφορες ασκήσεις για στήθος, χέρια, πλάτη αλλά και πόδια.

Χωρίς τα λάστιχα ή κάποιον άλλον εξοπλισμό μπορείς να κάνεις τις εξής βασικές ασκήσεις:

 

Κάμψεις δύο ειδών

Με τα χέρια πάνω στο παγκάκι και τα πόδια στο έδαφος είναι η πρώτη στάση για κάμψεις. Μπορείς να αυξομειώσεις το άνοιγμα των χεριών και να δυσκολέψεις την άσκηση αλλά και τους μυς που γυμνάζεις αλλάζοντας γωνία. Η άλλη στάση είναι ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή τα πόδια πάνω στο παγκάκι και τα χέρια στο έδαφος. Και στις δύο περιπτώσεις τα πόδια πρέπει να είναι κλειστά.

 

 

Βυθίσεις

Με την πλάτη στο παγκάκι, τα χέρια  επίσης στο παγκάκι και τα πόδια στο έδαφος μπορείς να κάνεις βυθίσεις.

 

Κοιλιακοί

Κάθεσαι στο παγκάκι στην άκρη. Το κρατάς με τα δύο σου χέρια και φέρνεις τα γόνατα στο στήθος, χωρίς όμως να ακουμπάς τα πόδια στο έδαφος.

 

 

Πόδια

Με το ένα πόδι στο παγκάκι ανεβαίνεις μέχρι να τεντώσει και κάνεις τις επαναλήψεις είτε εναλλάξ, είτε πρώτα το ένα πόδι και μετά το άλλο.

 

Άλματα

Από το έδαφος κάνεις επιτόπιο άλμα με στόχο να ανεβείς στο παγκάκι.

 

Δες αυτές και άλλες ασκήσεις στο βίντεο: