fbpx

Δες τη μοτο – διαδρομή στην άγρια ομορφιά της Σιθωνίας και στο Πόρτο Κουφό!

Δες τη μοτο – διαδρομή στην άγρια ομορφιά της Σιθωνίας και στο Πόρτο Κουφό!

Η Σιθωνία το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει σίγουρα πιο άγρια ομορφιά από το πρώτο! Μπορεί να μην έχει τόσο καλούς δρόμους όμως είναι μια καλή επιλογή για εκδρομή με τη μηχανή σου, μόνος ή με παρέα!

Επειδή ο γύρος της Σιθωνίας είναι περισσότερο ταλαιπωρία παρά εκδρομή μια καλή διαδρομή που την δοκιμάσαμε και αξίζει είναι μέχρι το μαγευτικό Πόρτο Κουφό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπτωση σε μοτοσικλετιστές για φαγητό στη Χαλκιδική από το Activeman.gr

 

Στο Activeman.gr πήραμε τη μηχανή μας και πήγαμε μέχρι το Πόρτο Κουφό καταγράφοντας το ταξίδι, τις συνθήκες οδήγησης, αλλά και σημεία για ποτό και φαγητό που δοκιμάσαμε πριν σας τα προτείνουμε!

 

 

Η εκκίνηση αυτής της διαδρομής είναι όπως όλες για Χαλκιδική από τη Θεσσαλονίκη και την περιβόητη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Ένας δρόμος που οπτικά μπορεί να θυμίζει αυτοκινητόδρομο αλλά δεν είναι ειδικά το οδόστρωμα του σε πολλά σημεία. Μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητα αλλά με πολύ προσοχή αν και συστήνουμε να το πας χαλαρά. 60 χλμ είναι μέχρι τα Μουδανιά και με 120 χλμ μέσο όσο θα φτάσεις σε μισή ώρα!

Συνολικά πρόκειται για ένα ταξίδι 141 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Πόρτο Κουφό που χωρίς στάση απαιτούνται δύο ώρες!

 

Πάτα εδώ και πάρε την προσφορά του Activeman.gr για έκπτωση 10% για φαγητό στη Σιθωνία

 

Στα Μουδανιά παίρνεις τον δρόμο προς Σιθωνία. Περνώντας την ευθεία του Άγιου Μάμα αρχίζουν οι στροφές. Ο δρόμος με σχετικά καλή άσφαλτο. Από εκεί και πέρα το τοπίο σφίζει από ήρεμη φύση, μυρωδάτα ελαιόδεντρα, πεύκα και άγρια λουλούδια.

Μετά τον Άγιο Μάμα μια μικρή παράκαμψη στην ιστορική Όλυνθο αξίζει μια στάση. Συνεχίζοντας συναντάς τη Νικήτη όπου ενδιαφέρον παρουσιάζει το παλιό χωριό που είναι καλό να το επισκεφθείς και μετά να κατηφορίσεις προς την παραλία.

 

 

Στη Νικήτη μπορείς να κάνεις στάση για φαγητό, για βουτιά ή ακόμα απλά για έναν καφέ.

 

 

Στη σκάλα της Νικήτης υπάρχει η ταβέρνα Αντιγόνη με ολόφρεσκα ψάρια και καταπληκτικά μεζεδάκια. Αν όμως πρώτα θέλεις να κάνεις μια βουτιά μερικά μέτρα πιο κάτω είναι το beach bar Velona που αξίζει να επισκεφθείς ακόμα και για έναν καφέ.

 

 

Συνεχίζοντας το ταξίδι προς Πόρτο Κουφό και μετά τη Νικήτη στρίβεις δεξιά και πλέον μέχρι το Πόρτο Κουφό έχεις 40 χιλιόμετρα τα όποια λόγω του δρόμου (οδόστρωμα – στροφές) χωρίς στάση και κίνηση θα διανύσεις σε περίπου 40 με 50 λεπτά!

 

 

Ο δρόμος είναι ο γνωστός επαρχιακός με σχετικά αξιοπρεπή άσφαλτο που όμως δεν σηκώνει μεγάλες ταχύτητες. Μια στάση στο μοναδικό χώρο θέας που υπάρχει αξίζει!

 

 

Στη διαδρομή υπάρχουν πολύ καλές παραλίες για βουτιά όπως είναι η Ακτή Κοβιού, η Καλόγρια ή Λαγόμανδρα και άλλες.

 

 

Φτάνοντας στο Νέο Μαρμαρά μπορείς να ανηφορίσεις στο γραφικό χωριουδάκι Παρθενώνας. Καλό θα είναι να αποφύγεις να μπεις στον δαιδαλώδη Νέο Μαρμαρά που θα σε ταλαιπωρήσει και δεν έχει να σου προσφέρει πολλά!

 

 

Συνεχίζοντας προς Τορώνη και Πόρτο Κουφό το τοπίο αρχίζει να αλλάζει. Περνάς από το κατάφυτο δάσος του Πόρτο Καρράς και μετά το τοπίο αλλάζει ξανά και αποκτά μια άγρια ομορφιά!

Σε όλη τη διαδρομή από το Πόρτο Καρράς μέχρι το Πόρτο Κουφό υπάρχουν φανταστικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς.

 

 

Μόλις ένα χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση της Τορώνης βρίσκεται το γραφικό χωριουδάκι του Πόρτο Κουφό και το μαγευτικό λιμανάκι του που θα σε αποζημιώσει.

Μπαίνοντας στο Πόρτο Κουφό μπροστά στου θα δεις το λιμανάκι ενώ αριστερά είναι οι παραλία. Όμως αν θες να ξαποστάσεις και φυσικά να φας καλά και φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά εκεί βρίσκεται ο «Πεύκος» που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

 

Η πρόταση μας

Για να χαρείς αυτή την εκδρομή, επειδή τα στροφιλίκια είναι πολλά και θα σε κουράσουν. Καλό είναι να διανυκτερεύσεις στο Πόρτο Κουφό και να απολαύσεις ένα μαγευτικό και γευστικό δειλινό στον «Πεύκο»

Μία άλλη επιλογή είναι να έχεις προγραμματίσει να διανυκτερεύσεις στη Νικήτη, να φτάσεις στο Πόρτο Κουφό σχετικά νωρίς και αφού βουτήξεις και τσιμπίσεις κάτι να επιστρέψεις στη Νικήτη για βραδινό φαγητό στην Αντιγόνη και ποτά στη Velona!