fbpx

Δες τι δεν πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου όσο μένεις σπίτι

Δες τι δεν πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου όσο μένεις σπίτι

Αν είσαι από τους άτυχους που σε έπιασε ο περιορισμός της κυκλοφορίας την ημέρα που θα πήγαινες για κούρεμα τότε είναι βέβαιο ότι μέχρι να τελειώσει αυτή η κατάσταση θα έχεις μεγάλα μαλλιά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 tips για να κάνεις το σωστό grooming για να είσαι στη …τρίχα

 

Πως όμως μπορείς να τα περιποιηθείς σωστά στο σπίτι σου για να μη μοιάζεις σαν κάποιον ναυαγό σε ξερονήσι;

Πρώτο και βασικό είναι το σωστό λούσιμο που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ πολύ ζεστό νερό! Προτίμησε το για το σώμα και όχι για το κεφάλι γιατί έχει τις ιδιότητες είτε να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να προκαλεί ξηροδερμία , είτε να ενεργοποιεί στο μέγιστο τους αδένες του σμήγματος και να προκαλεί λιπαρότητα! Ιδανική θερμοκρασία είναι στους 24 c!

Αφού λοιπόν ρυθμίσεις το νερό στη σωστή θερμοκρασία και βρέξεις καλά το κεφάλι σου, τοποθέτησε το σαμπουάν ομοιόμορφα και ξεκίνα να τρίβεις ελαφρά το τριχωτό με κυκλικές κινήσεις και πάντα με τις ψύχες των δακτύλων σου! Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό!

Το στέγνωμα είναι επίσης σημαντικό: Φρόντισε να μην τρίβεις τα μαλλιά ακατάστατα για να στεγνώσουν! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι το λιγότερο να τα ηλεκτρίσεις και το χειρότερο να «σπάσεις» τις τρίχες και να προκαλέσεις «βλάβη» στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας ! Οπότε , ταμπονάρουμε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και τα κατευθύνουμε στη φυσική τους φορά! Αν προτιμάς το στέγνωμα με πιστολάκι σίγουρα θα χρειαστείς θερμοπροστασία στα μήκη και τις άκρες (ειδικά σε ημίμακρα και μακριά μαλλιά). Η χρήση της βούρτσας αν είναι απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται με σύνεση χωρίς να τραβάς ή να «καις» τα μαλλιά, ο τέλειος τρόπος για περιποίηση μαλλιών για άνδρες!

Βέβαια τα μαλλιά θα μεγαλώσουν και ίσως δεν σου αρέσουν. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα κουρέψεις μόνο σου, σου συστήνουμε να μην το κάνεις εκτός αν θέλεις να αλλάξεις εντελώς lookκαι να γίνεις σαν τον πρωταγωνιστή στο PrisonBrake, με απλά λόγια να τα πάρεις με την ψιλή κοιτώντας στον καθρέφτη.

Αλλά καλό θα ήταν να μη την επιχειρήσεις και να περιμένεις υπομονετικά να τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια.