fbpx

Δες τι κάνει στη μηχανή σου μία καυτή μέρα του καλοκαιριού!

Δες τι κάνει στη μηχανή σου μία καυτή μέρα του καλοκαιριού!

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού δεν ζεσταινόμαστε μόνο εμείς. Περισσότερο ζεσταίνονται οι μοτοσικλέτες μας ειδικά όταν κινούμαστε στη πόλη στο μποτιλιάρισμα. Σίγουρα θα έχεις νιώσει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού ότι η μηχανή σου δεν τραβάει. Νιώθεις ότι υπάρχει κάτι σαν κάτι να την κρατάει. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για κάποιο πρόβλημα η αιτία είναι συνήθως παροδική και έχει να κάνει με τις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες κάθε πότε πρέπει να ελέγχεις το μπροστινό σύστημα

 

Αν και όλο το σύστημα ψύξης της μηχανής λειτουργεί στην εντέλεια ακόμα και τότε νιώθεις ότι το μοτόρι σου δεν συμπεριφέρεται σωστά. Τι συμβαίνει και ο κινητήρας σου αντιδρά έτσι

Η ζέστη επηρεάζει όλες τις μηχανές νέας τεχνολογίας ανεξαρτήτου μάρκας και αυτό οφείλετε στους αισθητήρες. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις αισθητήρες αλλά οι δύο είναι πιο σημαντικοί του νερού και του αέρα.

Σκεφτείτε ότι εκτός από τη θερμοκρασία που βγάζει ο ίδιος ο κινητήρας υπάρχει και η θερμοκρασία του αέρα που είναι πολύ ανεβασμένη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή στη πόλη στο μποτιλιάρισμα.

Έτσι λοιπόν οι αισθητήρες δεν στέλνουν σωστές ενδείξεις στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μην δίνει με τη σειρά του την εντολή για τη σωστή ποσότητα καυσίμου με αποτέλεσμα να ρίχνουν την απόδοση του κινητήρα. Να σημειώσουμε ότι το καύσιμο είναι ένας από τους παράγοντες ψύξης του κινητήρα

Έτσι ακόμα και όλο το κύκλωμα ψύξης να λειτουργεί σωστά  η θερμοκρασία του κινητήρα ανεβαίνει και δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό είναι ένα θέμα για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας σε αντίθεση με τους παλιούς με τα καρμπυρατέρ που δεν επηρεάζονταν από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος

Αν λοιπόν ειδικά στο μποτιλιάρισμα δεις ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα τότε το καλύτερο είναι να σβήσεις τον κινητήρα να περιμένεις μερικά λεπτά και να ξεκινήσεις έπειτα.

Φυσικά θα πρέπει να ελέγξεις στη συνέχεια αν τα ψυκτικά υγρά είναι στη σωστή στάθμη και αν το πρόβλημα εντείνεται τότε να επισκεφθείς τον μηχανικό σου.