fbpx

Δες τι μπορεί να κάνει το νερό στους κοιλιακούς σου

Δες τι μπορεί να κάνει το νερό στους κοιλιακούς σου

Ήδη γνωρίζεις ότι το νερό μπορεί να βοηθήσει στο να ελέγξεις την πείνα σου και να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να τρώει ανάμεσα στα γεύματα. Αλλά μάντεψε! Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος που το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις τους στόχους απώλειας βάρους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα 4 ροφήματα βοηθάνε να χάσεις βάρος όταν κοιμάσαι!

 

Δεν πρέπει να πίνεις νερό κάθε φορά που νιώθεις δίψα αλλά συνέχεια. Εντάξει, δεν χρειάζεται κυριολεκτικά να πίνεις νερό όλο το 24ωρο μιας και η προσωπική σου ενυδάτωση εξαρτάται από το μέγεθος σου, το επίπεδο δραστηριότητας και το κλίμα στο οποίο ζεις.

Ανεξάρτητα όμως από αυτί: Εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, πιθανότατα πρέπει να πίνεις νερό πιο συχνά. Εδώ είναι 3 εκπληκτικά γεγονότα που θα σε κάνουν να κάθεσαι μονίμως κάτω από μία βρύση:

 

  1. Mπορεί να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο στο γεύμα.

Πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι νερό δεν θα σε βοηθήσει μόνο να μειώσεις τα σνακ. Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να αισθανθείς ικανοποιημένος με λιγότερες θερμίδες στο πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Οι υπέρβαροι ενήλικες που ήπιαν μισό λίτρο νερό μισή ώρα πριν από το γεύμα για 12 εβδομάδες έχασαν 1,5 κιλό περισσότερο σε σύγκριση με όσους τους είπαν να φανταστούν απλώς ότι τα στομάχια τους ήταν γεμάτα πριν από το γεύμα, διαπίστωσε έρευνα που δημοσιεύθηκε για την παχυσαρκία. Ο πιθανός λόγος; Το στομάχι σου μπορεί να κρατήσει συγκεκριμένα πράγματα. Εάν είναι ήδη εν μέρει γεμάτο με νερό, υπάρχει λιγότερος χώρος για φαγητό.

 

  1. Δίνει στο μεταβολισμό σου ένα στιγμιαίο κούνημα.

Δύο ποτήρια νερού είναι σαν μία δόση εσπρέσο για το σύστημα καύσης του λίπους του σώματος. Το κάνει να «τρέχει» με υψηλότερη ταχύτητα. Τα άτομα που ήπιαν δύο γεμάτα ποτήρια νερού σε θερμοκρασία δωματίου βίωσαν αύξηση κατά 30% της ταχύτητας του μεταβολισμού τους σε μισή ώρα, βρήκε μια γερμανική μελέτη. Ο πιθανός λόγος είναι γιατί ο οργανισμός δεν έδωσε τόση ενέργεια στο να μετατρέψει το πόσιμο νερό σε θερμοκρασία σώματος.

 

  1. Το παγωμένο νερό είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Πιες πολύ κρύο νερό και το σώμα σου θα πρέπει να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά για να αντιμετωπίσει την ψυχρή εισροή. Η θέρμανση ενός τετάρτου του ποτηριού σε θερμοκρασία σώματος καίει περίπου 7 θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού. Πιες 10 ποτήρια την ημέρα για μια εβδομάδα και θα κάψεις επιπλέον 490 θερμίδες σε μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, αυτό σημαίνει περισσότερο από 7 χαμένα κιλά.