fbpx

Διακοπές με σκάφος η λύση το καλοκαίρι του κορωνοϊού

Διακοπές με σκάφος η λύση το καλοκαίρι του κορωνοϊού

Το καλοκαίρι του κορωνοϊού θα έχει αρκετούς περιορισμούς ασφαλείας για όσους αποφασίσουν να πάνε διακοπές.

Κανονισμοί ασφαλείας που θα ισχύουν παντού, ακόμα και σε ένα ιστιοπλοϊκό, εκεί όμως τα πράματα είναι πιο απλά και ίσως πιο ελέγξιμα.

Αυτός είναι ένας καλός λόγος να επιλέξεις φέτος να κάνεις διακοπές με ιστιοπλοϊκό και αν σου φαντάζει ακριβό σίγουρα δεν είναι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι πιστεύουν για σένα οι γυναίκες κρίνοντας από τον …σκύλο σου!

 

Ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό σκάφος είναι σίγουρα ξεχωριστό και απευθύνεται τόσο σε λάτρεις της περιπέτειας όσο και σε αυτούς που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους αναψυχής.

Ένα σκάφος το οποίο κινείται κυρίως χάρη στον άνεμο προσφέρει μια απαράμιλλη αίσθηση ελευθερίας και μια μοναδική επαφή με τη φύση. Επιπλέον, οι περισσότερες ελληνικές ακτές διαθέτουν απίστευτες ομορφιές που είναι απρόσιτες με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος αποτελεί και πλωτή βάση και για άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως windsurfing, ψάρεμα και καταδύσεις.

 

 

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την απουσία συνωστισμού που είναι σίγουρη στη θάλασσα, ενώ πολλές φορές το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τη στεριά, τότε σίγουρα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος τα ελληνικά νησιά και όχι μόνο.

Ο οικολογικός χαρακτήρας ενός ιστιοπλοϊκού είναι επίσης σημαντικός, καθώς το σκάφος χάριν στην αιολική ενέργεια μπορεί να κινηθεί απεριόριστα. Η χρησιμότητα των μηχανών περιορίζεται στις περιπτώσεις απόπλου και κατάπλου στα λιμάνια, καθώς και σε συνθήκες νηνεμίας. Οι μηχανές των σκαφών είναι μικρής ιπποδύναμης και είναι πολύ οικονομικές.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι διακοπές με νοικιασμένο ιστιοφόρο κοστίζουν πολύ. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές, καθώς οι τιμές για ένα ιστιοπλοϊκό από 12 έως 14 μέτρα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από 6 έως 8 άτομα, ξεκινούν από 300 ευρώ την ημέρα (low season), χωρίς περαιτέρω έξοδα μεταφοράς και διαμονής. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο σκάφος υπάρχει η δυνατότητα να μαγειρεύει κανείς σε κουζίνες τέλεια εξοπλισμένες και αυτό μειώνει ακόμη παραπάνω το κόστος των διακοπών.