fbpx

Δοκιμάσαμε το νέο Facebook και δες τι ανακαλύψαμε

Δοκιμάσαμε το νέο Facebook και δες τι ανακαλύψαμε

Το Facebook, το πιο διαδεδομένο social media συμπλήρωσε 16 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε και έκανε αλλαγές στο περιεχόμενο και κυρίως στις λειτουργίες και στα γραφικά και εμείς μπήκαμε να δούμε τι παίζει.

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εικόνα εντυπωσιάζει καθώς ο  νέος σχεδιασμός δίνει έμφαση στη φωτογραφία ενώ δίνει περισσότερο «αέρα» στη σχεδίαση ώστε να μην κουράζει τον χρήστη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι στη στήνουν και κλέβουν τους κωδικούς σου μέσω των social media

 

Ο νέος σχεδιασμός έχει και νέες λειτουργίες όπως το dark mode το οποίο ξέρουμε από το Twitter και το Instagram και μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στο app του facebook για κινητά τηλέφωνα. Το κάναμε και διαπιστώσαμε ότι είναι καλή επιλογή καθώς δεν σε κουράζει ειδικά όταν σερφάρεις σε δωμάτιο με χαμηλό ή καθόλου φωτισμό!

 

 

Κατά τα άλλα το νέο Facebook έχει πιο «καθαρή» εμφάνιση, με μεγαλύτερες γραμματοσειρές και λειτουργία εμφάνισης φωτογραφιών και βίντεο σε πλήρη οθόνη, με την τελευταία λειτουργία να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, κάτι που έκανε και κάνει το You Tube χρόνια τώρα.

Μάλιστα στο νέο μενού, υπάρχουν πέντε επιλογές που σημαίνονται με αντίστοιχα εικονίδια. Η μια είναι η home με σήμα το σπιτάκι, η επόμενη με σήμα ένα σημαιάκι σε πάει στις σελίδες που έχεις επιλέξει ή θες να ανακαλύψεις. Η τρίτη με το σήμα του βίντεο παρουσιάζει μια επιλογή από τα κορυφαίο βίντεο. Στη τέταρτη επιλογή που εικονίζεται με ένα περίπτερο είναι το market place και στη τελευταία επιλογή με γραφικό που μοιάζει περισσότερο με πάτημα αρκούδας παρά με συνάθροιση ανθρώπων, υπάρχουν οι ομάδες στις οποίες συμμετέχεις ή θες να ανακαλύψεις.

 

 

Το νέο interface θυμίζει πάντως αρκετά το Twitter με πιο μίνιμαλ σχεδιασμό, απλά χρώματα και πιο στρογγυλεμένες γωνίες. Η Beta έκδοση της σελίδας θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου όταν και θα υιοθετηθεί καθολικά η νέα έκδοση όπου και θα μπορούμε να δούμε όλα τα features.

Δεξιά επάνω υπάρχει το εικονίδιο του messenger ενώ θα δίνεται πλέον και η δυνατότητα “Watch Together” για βίντεο, η οποία υπάρχει σε άλλα apps.

Οι Ιστορίες διακρίνονται καλύτερα στο νέο σχεδιασμό.

 

 

Η δημιουργία δημοσίευσης είναι πιο εύχρηστη και πιο γρήγορη από την παλιά έκδοση.

Πιο λειτουργική και γρήγορη είναι η διαδικασία κοινοποίησης σε ομάδες. Η διαφορά εδώ είναι ότι στο ίδιο παράθυρο σου παρουσιάζει όλες τις ομάδες που συμμετέχεις και για να κοινοποιήσεις απαιτείτε ένα απλό τσεκάρισμα. Μια λειτουργία που πριν είχε μόνο στην αποστολή μηνυμάτων.

Σε γενικές το νέο Facebook είναι πιο λειτουργικό, είναι όμως ελάχιστα πιο αργό από το παλιό ειδικά αν έχεις παλιό υπολογιστή!

Προς το παρόν πάντως μπορείς να επιλέξεις σε πιο Facebook θα είσαι, στο «κλασσικό» ή στο «νέο»