fbpx

Είναι ο Quartararo το αντίπαλο δέος του Marquez; – Ο Vinalles νικητής στη Μαλαισία!

Είναι ο Quartararo το αντίπαλο δέος του Marquez; – Ο Vinalles νικητής στη Μαλαισία!

Πολλά τα σχόλια στα social media για την απόδοση του pole man Fabio Quartararo στον αγώνα της Μαλαισίας και την έβδομη θέση που τελικά κατέκτησε. Θέση απογοητευτική για όσους νόμιζαν ότι ο νεαρός Γάλλος θα αρχίσει ξαφνικά να τους ισοπεδώνει όλους στη πίστα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: O Fabio Quartararo αγαπά τα τατουάζ! Δες που τα έχει κάνει στο σώμα του!

 

Ωστόσο η γενικότερη απόδοση του Fabio Quartararo δείχνει ότι μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος του Marc Marquez κάτι που προφανώς γνωρίζει και ο ίδιος ο Marc και γι αυτό τον ακολούθησε στις κατατακτήριες με αποτέλεσμα την θεαματική του πτώση!

 

 

Το αγώνα της Μαλαισίας τον κέρδισε ο Vinalles που ήταν έτοιμος γι αυτό αλλά με τον Marquez να μην ενδιαφέρεται παρά μόνο για τον αγωνιστικό εγωισμό του! Ωστόσο ο Ισπανός της Yamaha δεν φαίνεται ότι έχει εκείνο το «κάτι» που έχει ο Γάλλος της δορυφορικής Yamaha!

Εκείνο το «κάτι», εκείνη τη μαχητικότητα που τα τελευταία χρόνια αντικρίσαμε στον Marc Marquez.

Η είσοδος του Marquez στο MotoGP πριν μερικά χρόνια εξέπληξε τους πάντες, ειδικά με τους ανορθόδοξους τρόπους που χρησιμοποιούσε στα  όρια των κανονισμών! Το αποτέλεσμα ήταν τα συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.

 

 

Η διαφορά με του Marquez με τον Fabio Quartararo είναι ότι ο Ισπανός καβαλάει εργοστασιακή μηχανή ενώ ο Γάλλος δορυφορική κάτι που σημαίνει μια Μ1 με πολύ λιγότερα από μια εργοστασιακή. Έχει «τσαμπούκα» στα όρια της νομιμότητας, όπως και ο Marquez!

Αυτό ίσως έκανε και τον Rossi να δηλώσει ότι βλέπει στο πρόσωπο του νεαρού Γάλλου ότι είναι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου της επόμενης χρονιάς: «Είναι πολύ, πολύ γρήγορος και γιατί όχι; Από τη νέα σεζόν θα είναι στους διεκδικητές του τίτλου. Τη νέα σεζόν μάλιστα, ο Fabio θα έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα από την Yamaha» δήλωσε ο Rossi.

Κατά τα άλλα ο αγώνας της Μαλαισίας ήταν γρήγορος και απλός χωρίς περίεργα συμβάντα!

Νικητής ο Vinalles με τους Marc και Dovi απλώς να ενδιαφέρονται να τερματίσουν αν και ο Dovi έδωσε δυνατή μάχη με τους Valentino Rossi και Alex Rins. `Ο Dovi έκανε έναν από τους καλύτερούς του αγώνες στο στεγνό στη Μαλαισία και αυτός, όπως και ο Marc, ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα.

Στο τέλος δέχτηκε πίεση από τον Valentino Rossi, ο οποίος πίεσε και κυνήγησε την επιστροφή του στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Τέξας.

 

 

Μάλιστα ο Rossi ήταν πολύ γρήγορος μέχρι το τέλος, ξεκινώντας με 6 δέκατα διαφοράς από τον Dovi στον τελευταίο γύρο, κατεβάζοντάς τα στα 3 στη γραμμή τερματισμού!

Όμως δεν ήταν εφικτό να πάρει το βάθρο κι έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Alex Rins ο οποίος ήταν επίσης πολύ γρήγορος μέχρι 3 γύρους πριν το τέλος.

 

 

Ήταν τότε που άρχισε να πλησιάζει τους Dovi-Rossi αλλά στη συνέχεια δεν είχε άλλο λάστιχο για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την 5η θέση.

Οι θερμοκρασίες δεν ανέβηκαν στα επίπεδα των σχεδόν 60ο C που είχαμε στην πίστα την Παρασκευή, με τους περισσότερους οδηγούς να διαλέγουν τη μεσαία γόμα μπροστά και πίσω.

 

 

Μ’ αυτό το συνδυασμό ο Vinales πήρε τη νίκη, ενώ ο Marquez πίσω του είχε μεσαίο/μαλακό και ο Dovi κράτησε το βάθρο με μαλακό/μαλακό.

Από τις Yamaha μόνο ο Quartararo δεν έβαλε μεσαίο/μεσαίο, αλλά προτίμησε το μαλακό πίσω και σήμερα δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

Έκανε πολύ άσχημο πρώτο γύρο και από 1ος υποχώρησε στην 8η θέση και χωρίς το δυνατό ρυθμό που μας είχε δείξει τις προηγούμενες ημέρες, περιορίστηκε στην 7η θέση.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την εκπληκτική παρουσία του Johann Zarco, ο οποίος είχε άνετα σχετικά θέση στη δεκάδα (8ος) σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, μέχρι που λίγο πριν το τέλος ήρθε και τον έριξε ο Joan Mir.