fbpx

Είναι ο Verstappen ο νέος Hamilton; Άνετη νίκη στον αγώνα της Styria!

Είναι ο Verstappen ο νέος Hamilton; Άνετη νίκη στον αγώνα της Styria!

Πολλοί θα αναρωτιούνται αν ο Max  Verstappen είναι εκείνος ο οδηγός που θα αντικαταστήσει τον Hamilton στις επόμενες πρωτιές των πρωταθλημάτων της F1 και λογικά, αφού ο Ολλανδός διεύρυνε τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton στη γενική βαθμολογία.

Αυτή η χρονιά όμως φαίνεται πως είναι μεταβατική στην ιστορία της F1 καθώς ο Hamilton ήδη έχει αφήσει πολλές υπόνοιες για οριστική αποχώρηση του, αφού με το ζόρι σχεδόν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Mercedes. Από την άλλη η Ferrari έχει «σβήσει» αυτή τη χρονιά από τον αγωνιστικό της χάρτη κάνοντας μια τακτική συντήρησης με τον Leclerc να τερματίζει στην έβδομη θέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Έγραψε» ο Verstappen και πήρε από τον Hamilton την πρωτιά!

 

Η Ferrari που ποντάρει πολλά στο νέο της μονοθέσιο που θα παρουσιάσει τη νέα χρονιά και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

 

 

Μέσα σε αυτές τις συγκυρίες η  RBR και ο Max  Verstappen φαίνεται ότι καλύπτουν το κενό. Βέβαια το μονοθέσιο της RBR είναι ταχύτερο από αυτό των πρωταθλητών και γι΄αυτό δεν διστάζουν να ρισκάρουν, όπως έκαναν στην περίπτωση του Sergio Perez, άσχετα αν ο Checo δεν πρόλαβε να περάσει τον Valtteri Bottas για έναν γύρο στη μάχη της τρίτης θέσης.

Στη τέταρτη θέση του GP της Αυστρίας, τερμάτισε ο Lando Norris. Τον ακολούθησαν οι δύο Ferrari, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να κάνουν έναν εξαιρετικό αγώνα και να κερδίζουν ό,τι καλύτερο για την ιταλική ομάδα, αν και στην εκκίνηση τα πράγματα έδειχναν πολύ δύσκολα.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpine) και Yuki Tsunoda (AlhpaTauri).

Αξίζει να σημειώσουμε πως, οι Verstappen, Hamilton και Bottas μοιράζονται το βάθρο για 17η φορά. Κανένας άλλος συνδυασμός οδηγών δεν έχει βρεθεί τόσες φορές στο ίδιο βάθρο στην ιστορία του σπορ.

Ο επόμενος αγώνας είναι σε μία εβδομάδα στην ίδια πίστα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η Mercedes θα βρει τον τρόπο να ανατρέψει τις ισορροπίες έναντι της Red Bull.