fbpx

Είσαι έξυπνος ή νομίζεις ότι είσαι έξυπνος; Μάθε τι είσαι!

Είσαι έξυπνος ή νομίζεις ότι είσαι έξυπνος; Μάθε τι είσαι!

Αν θέλεις πραγματικά να διαπιστώσεις την εξυπνάδα σου, χωρίς να κάνεις κάποιο τεστ, δες πόσα από τα παρακάτω σημάδια εκπληρώνεις και διαπίστωσε την εξυπνάδα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα ανακάμψεις μετά από μια αποτυχία

 

Αυτά τα 12 σημάδια προκύπτουν από έρευνα από το YouTube channel και του Asap Science που υποστηρίζει ότι τα σημάδια αυτά αποτελούν ισχυρό σημάδι ότι είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο.

Δες τι γίνεται:

 

Είσαι ψηλός

Είναι γνωστό ότι οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν μέσα σε ένα πλήθος, να φτάσουν πράγματα σε ψηλά σημεία ή να είναι ταλαντούχοι στο μπάσκετ. Φυσικά, αυτά είναι όλα τα κλισέ πράγματα που συνδέονται με τους ψηλούς ανθρώπους, καθώς σύμφωνα με την AsapSCIENCE, μια μελέτη του 2009 έδειξε ότι τα ψηλότερα παιδιά συχνά, σημειώνουν καλύτερες βαθμολογίες στις εξετάσεις από ότι αυτά που δεν είναι και τόσο ψηλά. Μελέτη που δημοσιεύθηκε, επίσης, από την NCBI δήλωσε ότι οι ψηλοί άνθρωποι και στα δύο φύλα βρέθηκαν να έχουν υψηλότερο IQ, παγκοσμίως.

 

Είσαι ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια σου

Μελέτη του 2007 που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 250.000 μελή του νορβηγικού στρατού διαπίστωσε ότι τα πρώτα αδέλφια είχαν ως επί το πλείστον υψηλότερο IQ. Αυτό οφειλόταν, κυρίως, στο ότι οι γονείς τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο πρώτο τους παιδί και λιγότερη προσοχή στα νεότερα αδέλφια.

 

Αν σε θήλαζε η μάνα σου

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet το 2015 έδειξε ότι τα μωρά που είχαν θηλάσει τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους είχαν υψηλότερο IQ και είχαν καλύτερες οικονομικές απολαβές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε σχέση μ’ αυτά που θήλασαν ελάχιστα ή καθόλου.

 

Αν πίνεις αλκοόλ

Έχει αποδειχθεί ότι τα ευφυέστερα μέλη της κοινωνίας ελκύονται περισσότερο από το αλκοόλ. Η Αμερικάνικη Έρευνα Παιδικής Ανάπτυξης του 1958 διαπίστωσε ότι ένα παιδί με υψηλότερο IQ θα καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ από το μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του.

 

Αν έκανες χρήση ναρκωτικών

Στην ίδια μελέτη, βρέθηκε, επίσης, μία σύνδεση μεταξύ του παιδικού IQ και της χρήσης ναρκωτικών. Μία μελέτη που εξέτασε παιδιά ηλικίας από 11 έως 42 ετών, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν υψηλή νοημοσύνη σε νεαρή ηλικία, συχνά έκαναν χρήση ναρκωτικών.

 

Αν ξενυχτάς

Οι νυχτερινοί τύποι έχουν αποδειχθεί πιο έξυπνοι, καθώς προτιμούν πιο μοναδικό περιβάλλον ή νέες αξίες. Μια μελέτη που δημοσίευσε το Elsevier διαπίστωσε ότι οι νυκτερινές δραστηριότητες ήταν πολύ πιο σπάνιες στην αρχαιότητα και έδειχναν ότι ένα άτομο ήταν πιο μπροστά από τις τάσεις και πιο πρόθυμο να βρει το δικό του μονοπάτι.

 

Αν είσαι ανήσυχος

Η ανησυχία ή η κατάθλιψη δεν είναι ποτέ ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά, σύμφωνα με μελέτη του 2014, η εμφάνιση ενός υψηλού επιπέδου λεκτικής νοημοσύνης συνδέεται με σημεία ανησυχίας και κατάθλιψης.

 

Αν είσαι ονειροπόλος

ν στο σχολείο, σε κατηγορούσαν αρκετά συχνά ότι ονειροπολούσες, τότε ήρθε η στιγμή να πάρεις την …εκδίκηση σου! Η ονειροπόληση έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα σημάδι ενός αποτελεσματικού εγκεφάλου, που δεν μπορεί παρά να περιπλανηθεί στις δικές του σκέψεις και φαντασιώσεις. Το Science Direct δημοσίευσε μια μελέτη το 2017 που διαπίστωσε ότι η περιπλάνηση στο μυαλό ήταν ένα ισχυρό παράδειγμα νοημοσύνης και δημιουργικότητας.

 

Αν είσαι αριστερόχειρας

Οι αριστερόχειρες μπορεί να καλύπτουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά σύμφωνα με μελέτες, είναι ελαφρώς πιο εύστροφοι από τους δεξιόχειρες. Το 2007 μια μελέτη εξέτασε 643 άτομα και διαπίστωσε ότι οι αριστερόχειρες ήταν ταχύτεροι και είχαν ευφυέστερη ευελιξία. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι εντελώς άσχημα νέα για τους δεξιόχειρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι ίδιοι, διαθέτουν καλύτερες δεξιότητες στην εκτίμηση χρόνου.

 

Αν δεν καπνίζεις

Το κάπνισμα σε κάνει και πιο «χαζός», καθώς μία έρευνα του 2009, διαπίστωσε ότι όσοι άντρες ηλικίας 18-21 ετών κάπνιζαν, παρουσίαζαν και χαμηλότερο IQ από αυτούς που δεν κάπνιζαν καθόλου.

 

Αν άργησες να ξεπαρθενιαστείς!

Το άγχος που έχουμε πολλοί από εμάς να κάνουμε σεξ, νωρίς, ως έφηβοι, είναι υπερβολικά έντονο και συχνά περιττό. Μια μελέτη του NCBI το 2000 έδειξε ότι οι παρθένοι σημείωναν υψηλότερο επίπεδα νοημοσύνης, ενώ ήταν λιγότερο πιθανό να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Αν έχεις αίσθηση του «μαύρου» χιούμορ

Σου αρέσει να γελάς με κακοτυχίες ή κάνεις τα αστεία για το θάνατο; Λοιπόν, όχι μόνο έχεις μια αίσθηση του μαύρου χιούμορ αλλά, και έναν υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Η έρευνα από τη Cognitive Processing διαπίστωσε ότι όσοι έχουν αίσθηση του μαύρου χιούμορ, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο λεκτικής και μη λεκτικής νοημοσύνης καθώς και καλύτερη εκπαίδευση.