fbpx

Εκτίναξε την προπόνηση σου με ιμάντες σε ρυθμό HITT

Εκτίναξε την προπόνηση σου με ιμάντες σε ρυθμό HITT

Η προπόνηση HITTείναι ασκήσεις που περιλαμβάνουν σύντομες περιόδους έντονης άσκησης εναλλασσόμενες με περιόδους ανάκαμψης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα πάρεις όλα τα οφέλη μιας προπόνησης στο κρύο

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του HIIT είναι ότι μπορείς να πάρεις τα μεγαλύτερα οφέλη σε ελάχιστο χρόνο. Ειδικά αν συνδυάσεις τη HITTάσκηση με τους ιμάντες τότε θα έχεις μία πολύ δυνατή προπόνηση με πολλά οφέλη.

 

 

Κάθε άσκηση ενεργοποιεί τον κορμό που περιλαμβάνει τους κοιλιακούς, τους εσωτερικούς μύες της λεκάνης, τους γλουτούς, τους καμπτήρες του ισχύου, τους ραχιαίους και τους μύες της πλάτης και του στήθους. Είναι ο κορμός που δίνει στο σώμα σταθερότητα, ισορροπία και ευλυγισία. Όλα ξεκινούν από τον κορμό είτε όταν σκύβουμε να πιάσουμε κάτι που μας έπεσε, όταν πλένουμε το αυτοκίνητο, όταν παίζουμε μπάσκετ ή όταν συμμετέχουμε στο τρίαθλο.

Ένας δυνατός και σταθερός κορμός είναι σημαντικός για να προλάβουμε τραυματισμούς, όχι μόνο για τη μέση αλλά για όλο το σώμα. Δείτε το και αλλιώς: δυναμώνοντας τον κορμό δεν θα δώσουμε δύναμη σταθερότητα και ισορροπία μόνο στο σώμα μας αλλά και γενικότερα στον τρόπο ζωής μας.