fbpx

Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ …δικτυωμένοι – Δες πόσες ώρες την ημέρα!

Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ …δικτυωμένοι – Δες πόσες ώρες την ημέρα!

Tο Internet δείχνει να έχει εξελιχθεί σε βασική ενασχόληση των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες νέοι ηλικίας 18-24 ετών, βρίσκονται συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο -κυρίως μέσω smartphone- Κοντά στις 5 ώρες την ημέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι millennials έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας

 

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της έρευνας Focus on tech life της Focus Bari, τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2019. Συγκεκριμένα, το ποσοστό διείσδυσης στις ηλικίες 13-70 ετών φθάνει πλέον στο 89%, με το 83% να δηλώνει ότι συνδέεται καθημερινά στο Διαδίκτυο. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι πως ο χρόνος παραμονής φθάνει κατά μέσο όρο τα 213 λεπτά ημερησίως στο σύνολο των ηλικιών και ανεβαίνει στα 292 λεπτά στην ηλικιακή κατηγορία των 18-24 ετών!

Το 59% δηλώνει ότι είναι χρήστης μέσω κοινωνικής δικτύωσης με το 52% να αφιερώνει στα social media τουλάχιστον μία ώρα ημερησίως!

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σε άνοδο με το 60% να δηλώνει ότι έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο, ποσοστό που φθάνει στο 75% στις ηλικίες 25-34 ετών.

Σε υψηλά ποσοστά φθάνει και η διείσδυση των smartphones με το 84,3% να δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με το ποσοστό να αγγίζει το 100% στις ηλικίες έως 44 ετών. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν το smartphone τους για να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο (80%). Μάλιστα, το 65% στις ηλικίες 35-44 ετών δηλώνει ότι συνδέεται με το smartphone του έως μία ώρα την ημέρα, ενώ το 64% στις ηλικίες 13-24 είναι online μέσω κινητού για πάνω από μία ώρα ημερησίως.

Το 85% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ το 43% των νοικοκυριών έχει συνδρομητική τηλεόραση, ποσοστό που φθάνει στο 48% στην περιοχή της Αττικής και το 51% στις οικογένειες με περισσότερα από 4 μέλη.