fbpx

Επανήλθε πραγματικά ο Marquez; Η αγωνία των φιλάθλων για το Assen και η αναγκαιότητα

Επανήλθε πραγματικά ο Marquez; Η αγωνία των φιλάθλων για το Assen και η αναγκαιότητα

Όλοι, είτε είναι φίλοι της Honda και του Marc Marquez, είτε απλώς φίλαθλοι του αθλήματος, αγωνιούν αν η επιστροφή στο βάθρο του Marc Marquez θα έχει διάρκεια και δεν θα είναι μια «αναλαμπή»!

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον τραυματισμό και την αποχή του Marc Marquez η Honda καταποντίστηκε και αυτό φυσικά δεν είναι καλό για το άθλημα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εργοστάσιο, μια μεγάλη ομάδα, που μαζί με την Yamaha και την Ducati αποτελούν τους στυλοβάτες του MotoGP!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η επιστροφή Marquez στο βάθρο συγκίνησε! – Αγώνας τακτικής από τον Quartararo

 

Η Honda ποντάρισε στο one man show και έχει χάσει μόνο ένα πρωτάθλημα και αυτό λόγω του τραυματισμού του Marc, άρα δεν έκανε και μεγάλο λάθος στην επιλογή της. Όμως τώρα τα πράματα φαντάζουν εφιαλτικά για την Honda, καθώς αν το βάθρο του Marc αποδειχθεί «αναλαμπή» τότε θα πρέπει να υπάρξουν  ριζικές αλλαγές ώστε να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη!

Η νίκη του Marc όμως δίνει ελπίδες, όμως τα όπως αποκάλυψε ο team manager της Honda, Alberto Puig, τα προβλήματα παραμένουν:

«Η νίκη στο Sachsenring ήταν πολύ σημαντική.  Ήταν μια πολύ σημαντική μέρα,  ακόμα περισσότερο για τον αναβάτη» εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει «Ο Marc Marquez πέρασε πολύ καιρό υποφέροντας, πολύ καιρό χωρίς αποτελέσματα, χωρίς να αγωνίζεται και αυτό είναι πολύ επίπονο για έναν αναβάτη σαν και αυτόν. Πρέπει να εκτιμήσουμε τι έκανε και να τον ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειές του μέχρι τώρα. Αυτό που έκανε στην Γερμανία ήταν απίστευτο. Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Repsol Honda, για όσους δουλεύουν στο HRC, για όσους μας στήριξαν, τόσο στην πίστα όσο και εκτός, τους τεχνικούς, όλους. Είναι μια μέρα να ευχαριστήσουμε όλους, ειδικά τον Marc».

»Για μια εταιρία σαν την Honda, που είναι συνηθισμένη στις νίκες, αυτή η περίοδος ήταν επώδυνη. Αλλά η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη κάποιες φορές και έχουμε προβλήματα αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατανοούμε ότι έχουμε αδυναμίες. Επίσης ξέρουμε ότι ο Marc δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Η Κυριακή ήταν μια σημαντική μέρα γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά δεν θεωρούμε ότι τα προβλήματά μας έχουν τελειώσει. Θα δουλέψουμε για να δώσουμε σε όλους τους αναβάτες μας και όχι μόνο στο Marc την καλύτερη μοτοσυκλέτα “.

“Νομίζω ότι κάθε μέλος της ομάδας θα έχει ένα δικό του τρόπο να απολαύσει αυτές τις ώρες ανάμεσα στους αγώνες και να πανυγηρίσει, ειδικά ο Marc. Τώρα πάμε στο Assen και δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια εκεί. Θα φτάσουμε εκεί σε ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό, λογικά θα έχει πολύ κρύο και βροχή,  αλλά θα δούμε τι θα γίνει “.

” Έχουμε ακόμα να λύσουμε προβλήματα και ο Marc πρέπει να συνεχίσει να αναρρώνει. Θα έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας αυτή τη σεζόν. Το αποτέλεσμα στο Sachsenring ήταν πολύ σημαντικό, αλλά δεν σημαίνει ότι λύσαμε τα πάντα. Το να σκεφτούμε έτσι θα ήταν λάθος. Πρέπει να σκεφτούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε, βήμα βήμα και να αντιμετωπίσουμε την νέα μάχη στο Assen”.