fbpx

Ζεστό ή κρύο ρόφημα ανακουφίζει τον πονόλαιμο;

Ζεστό ή κρύο ρόφημα ανακουφίζει τον πονόλαιμο;

Αν σε έχει πιάσει πονόλαιμος τότε ίσως να ξέρεις τι να κάνεις. Αν όχι, τότε πρέπει να μάθεις για να ανακουφιστείς. Το σίγουρο είναι ότι ο πονόλαιμος χαρακτηρίζεται από μια κνησμώδη, ξηρή και επώδυνη αίσθηση, που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και μπορεί να καταστήσει δύσκολη την κατάποση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημάδια δείχνουν ότι το πεπτικό σου σύστημα είναι στα …κόκκινα

 

Ο πονόλαιμος δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, απλά σου σπάει τα νεύρα και σου χαλάει τη μέρα. Για να τον καταπολεμήσεις υπάρχουν διάφορα ροφήματα όμως τι θα πιείς, κρύο ή ζεστό ρόφημα;

Δες τι γίνεται:

 

  • Τα ζεστά ροφήματα

Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Οστεοπαθητικής, τα ζεστά υγρά είναι μακράν η πιο ευεργετικά. Όχι απλά καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι κάνουν πιο χαλαρή και λεπτή τη βλέννα που συσσωρεύεται στον οργανισμό από το κρυολόγημα. Έτσι αποβάλλεται ευκολότερα από το σύστημά σας και αυτό με τη σειρά του βοηθάει στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων, όπως η ρινική συμφόρηση και το μπούκωμα.

 

  • Τα κρύα ροφήματα

Το όφελος των καυτών υγρών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και τα κρύα δεν είναι χρήσιμα στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία που συνδέεται με τον πονόλαιμο. Η διαβόητη κλινική Mayo συνιστά την κατανάλωση κρύων ροφημάτων και όχι μόνο, για να απαλύνετε τον πόνο. Τα κρύα ροφήματα, το παγωτό ή ακόμα και κομμάτια πάγου μπορεί να σας βοηθήσουν να ελαττώσετε τη φλεγμονή και τον ερεθισμό στον φάρυγγα.