fbpx

Η …ανασφάλεια των αγώνων μοτοσικλέτας και οι ευθύνες της ΑΜΟΤΟΕ

Η …ανασφάλεια των αγώνων μοτοσικλέτας και οι ευθύνες της ΑΜΟΤΟΕ

Όταν τα μέτρα ασφαλείας στους αγώνες μοτοσικλέτας κάνουν τις …κόντρες στους δρόμους να …φαντάζουν …ασφαλέστερες τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τους αθλητές που παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα σε κάθε αγώνα ή προπόνηση, επειδή τα μέτρα ασφαλείας είτε είναι ανύπαρκτα, είτε ελλείπει, είτε απλώς δεν τηρούνται.

Τώρα  που έπεσε ο …κουρνιαχτός των δύο σοβαρών συμβάντων σε Γιαννιτσά και Μέγαρα, είναι καιρός να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά να ειπωθούν οι αλήθειες για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες πίστες της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μηχανόβιος και αστυνομικός: Η άσβεστη κόντρα που πλέον δεν έχει νόημα!

 

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η ευθύνη ανήκει στην ΑΜΟΤΟΕ που αν και άλλαξε πρόσφατα διοίκηση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης της ασφάλειας και της ποιότητας των αγώνων.

Όμως δεν είναι μόνο τα μέτρα ασφαλείας, που εποπτεύονται (ελλιπέστατα όπως αποδείχθηκε) από τους εντεταλμένους της ΑΜΟΤΟΕ αλλά και οι ίδιες οι πίστες που διεξάγονται οι αγώνες πολλές από τις οποίες έχουν σχεδιαστικά λάθη που θα έπρεπε να είχε ελέγξει και να επιβάλει να διορθωθούν, η ΑΜΟΤΟΕ, όπως για παράδειγμα η πίστα Motocross στα Γιαννιτσά που εκδηλώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στον αγώνα MX2 του πέμπτου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

 

 

Εκεί λοιπόν τα Pits βρίσκονται σε λάθος θέση όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι του αθλήματος που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν  τα ονόματα τους, λέγοντας ότι: «Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει το κακό».

Που είναι όμως το λάθος της σχεδίασης το οποίο θα έπρεπε να είχε ελέγξει και να επιβάλλει να διορθωθεί η ΑΜΟΤΟΕ;

Όπως λένε οι άνθρωποι του χώρου μετά το «τραπέζι» και το άλμα υπάρχει η είσοδος των pits που βρίσκεται τόσο κοντά με αποτέλεσμα η είσοδος στα pits να γίνεται επικίνδυνη, κυρίως για όποιον αναβάτη ακολουθεί εκείνον που θέλει να μπει στα Pits.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από το ατύχημα στα Γιαννιτσά και συνέβη νέο στη πίστα Μεγάρων όταν ένας από τους μοτοσικλετιστές έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, βρέθηκε στον αέρα και κατέληξε στο έδαφος τραυματισμένος.

 

 

Η ανοργανωσιά όμως …έλαμψε καθώς ο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκουτεράκι!!!

Μάλιστα ο αθλητής χτύπησε σοβαρά, αφού υπέστη κατάγματα και τα σπασμένα πλευρά του τρύπησαν τον πνεύμονά του. Έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι ωστόσο όχι μόνο δεν διέκοψαν τον αγώνα, αλλά τον μετέφεραν με μηχανάκι στο κέντρο Υγείας όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο οδηγός.

 

 

Μετά από τα δύο αυτά σοβαρά συμβάντα εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των αγώνων τόσο για τους αθλητές αλλά και για τους θεατές.

Εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι ο αλυτάρχης όχι μόνο δεν σταμάτησε τον αγώνα όταν έπεσε ο αθλητής, αλλά μετέφερε (χωρίς να ξέρει την σοβαρότητα του τραυματισμού) τον αθλητή εκτός της πίστας με βεσπάκι! ,

Το σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα ασφάλειας είναι χρόνια και αφορούν όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων μοτοσικλέτας! Η προχειρότητα, η άγνοια και τα μικροσυμφέροντα διαφόρων που εμπλέκονται κάνουν τους αγώνες επικίνδυνους με την ΑΜΟΤΟΕ! να φαντάζει ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για την ασφάλεια των αγώνων μοτοσικλέτας.

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης