fbpx

Η απειλή για τον Quartararo λέγεται Zarco ή Espargarò;

Η απειλή για τον Quartararo λέγεται Zarco ή Espargarò;

Σίγουρα ο Bagnaia που δεν μπορούσε να εξηγήσει την πτώση στον αγώνα της Γερμανία δεν αποτελούσε και τόσο μεγάλη απειλή για τον Fabio Quartararo όπως τουλάχιστον φαινόταν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Quartararo έδειξε στη Βαρκελώνη ότι είναι «διαβασμένος» για το πρωτάθλημα

 

Ο Γάλλος της Yamaha και νυν πρωταθλητής φαντάζει ως ο μοναδικός διεκδικητής του φετινού τίτλου αν και έχει δύο απειλητικούς τύπους που βρίσκονται σε απόσταση βαθμολογικής «ανάσας» και καραδοκούν σε κάθε στραβοτιμονιά του.

 

 

Ο Aleix Espargaro τον  ακολουθεί με 34 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα και ο Johann Zarco που δηλώνει ο πιο σταθερός αναβάτης της Ducati αυτή τη στιγμή, είναι στους 61 βαθμούς διαφορά!

Για ένα πρωτάθλημα που έχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσει οι διαφορές των 34 και 61 βαθμών φαντάζουν πολύ μικρές!

Βέβαια ο Quartararo που ήταν ο μόνος από τους δύο αναβάτες που επέλεξαν το μεσαίο πίσω ελαστικό στη Γερμναία καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή δείχνει να έχει γνώση της κατάστασης και συνεχίζει την τακτική της συνετής και όχι επιθετικής οδήγησης γνωρίζοντας πως βαθμό – βαθμό κατακτάς το πρωτάθλημα.

Αν και δεύτερος στην εκκίνηση ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να στρίψει πρώτος και οδήγησε όλους τους 30 γύρους, φτάνοντας στην νίκη και αυξάνοντας την διαφορά του στο Πρωτάθλημα στους 34 βαθμούς.

 

 

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και η  πτώση του Pecco Bagnaia που κάποιοι υποστήριζαν ότι είναι η κύρια απειλή για τον Quartararo και ένα από τα φαβορί για την νίκη στο γερμανικό GP των 30 γύρων της Κυριακής, καθώς προσπαθούσε να επαναφέρει την αξίωσή του ως υποψήφιος για το πρωτάθλημα μετά από 69 βαθμούς διαφοράς από τον Fabio Quartararo όταν είχε την σύγκρουση με τον Nakagami στο Grand Prix της Καταλονίας. Όμως η πτώση του  που δεν μπορούσε να εξηγήσει τον οδήγησε σε τόσο μεγάλη διαφορά που είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

 

 

Ο χαρισματικός Aleix Espargarò μπορεί να είχε άλλες προσδοκίες για τον αγώνα της Γερμανίας όμως τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και τερμάτισε την τέταρτη θέση αποκομίζοντας χρήσιμους γι αυτόν βαθμούς!

 

 

Από την άλλη ο Johann Zarco κατάφερε να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό βάθρο στο Sachsenring, επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τους πιο βασικούς αναβάτες της Ducati. Βέβαια μπορεί να δηλώνει ότι είναι ο πιο σταθερός αναβάτης της Ducati όμως οι αναπάντεχες πτώσεις του, χαλάνε αυτό το προφίλ!

Ποιος από τους δύο λοιπόν μπορεί να απειλήσει και να «κλέψει» το πρωτάθλημα από τον Γάλλο της Yamaha;

Όπως φαίνεται αυτός είναι ο Aleix Espargarò που δείχνει πιο σταθερός από τον Johann Zarco και ίσως αποτελέσει τη μοναδική απειλή για τον Γάλλο.

Από την άλλη βέβαια η τακτική της Yamaha και χωρίς το άγχος του αιωνίου αντιπάλου Honda δείχνει σωστή και επικερδής για το πρωτάθλημα!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης