fbpx

Η απιστία είναι βρόμικη όσο όμορφα και αν επιχειρήσεις να την …ντύσεις εσύ ή εκείνη!

Η απιστία είναι βρόμικη όσο όμορφα και αν επιχειρήσεις να την …ντύσεις εσύ ή εκείνη!

Την απάτησες; Σε απάτησε; Δεν έχει σημασία, το θέμα είναι ότι έγινε και για το ποιος φταίει πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που ένας από τους δυο σας έφτασε στην απιστία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα σημάδια στο σώμα και στο στιλ σου που δείχνουν σε εκείνες ότι κάνεις καλό σεξ!

 

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην American Psychological Association επιχειρεί να δώσει εξήγηση στο θέμα της απιστίας. Στην έρευνα 92 ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια να καλούνται να απαντήσουν σε υποθετικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν απιστία. Το σενάριο θέλει τον έναν από τους δύο να καταφθάνει σε ένα πάρτι και να χορεύει και να φλερτάρει καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Τα δύο σενάρια έχουν ως εξής. Είτε ο ερωτώμενος είναι εκείνος που στο τέλος της νύχτας θα φλερτάρει ή και θα κάνει σεξ ή, στο δεύτερο σενάριο, είναι αυτός που θα φάει το κέρατο.

Η έρευνα στέκεται με τις ερωτήσεις στο κομμάτι της συγχώρεσης και κατά πόσο, άντρες και γυναίκες ξεχωριστά, πιστεύουν πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Οι αντιθέσεις στα δύο φύλα είναι εμφανείς.

Οι γυναίκες απάντησαν πως, πιστεύουν, ότι αν ο σύντροφος τις έβλεπε να φλερτάρουν δεν θα μπορούσε να τις συγχωρέσει, ενώ οι άντρες δήλωναν ότι θα συγχωρούσαν πιο εύκολα το φλερτ παρά την ερωτική συνεύρεση – γιατί πιθανότατα δεν θεωρούν το φλερτ αρκετά άπιστο.

Ειδικότερα οι άντρες νιώθουν απειλή στην φυσική επαφή, ενώ οι γυναίκες κυρίως στην συναισθηματική. Η έρευνα ολοκληρώνει την θέση της αναφέροντας πως ακριβώς αυτή η διαφοροποίηση στην αντίληψη της απιστίας, ενδεχομένως να δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στα ζευγάρια.

Για εμάς τα πράγματα είναι πιο απλά: η απιστία είναι απιστία!