fbpx

Η …βόλτα του πρωταθλητή και η μεγάλη εμφάνιση του «μικρού»

Η …βόλτα του πρωταθλητή και η μεγάλη εμφάνιση του «μικρού»

Με ρυθμό …βόλτας θα έλεγε κάποιος ότι ο Marc Marquez κέρδισε τον αγώνα μέσα στη έδρα της Honda στο Μοντέκι της Ιαπωνίας, όμως δεν είναι τόσο απλό το θέμα, αφού ένα λάθος του Quartararo μετά τη πρώτη στροφή ανακούφισε τον πρωταθλητή, όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: O Fabio Quartararo αγαπά τα τατουάζ! Δες που τα έχει κάνει στο σώμα του!

 

Από την άλλη υπήρχε και η πίεση της Honda για μια νίκη μέσα στην έδρα της για να πανηγυρίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια! Έτσι λοιπόν ο Marc Marquez μπήκε με ένα σχετικό άγχος στον αγώνα, αν και μαθηματικά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής: «Είχα συναντηθεί με τον πρόεδρο και ήταν άμεσος, λέγοντάς μου: σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε τον τίτλο», αποκάλυψε ο Marc μετά το τέλος του GP στο Motegi.

 

 

Από την άλλη ο Quartararo εξέπληξε για ακόμα μια φορά κάνοντας έναν δυνατό αγώνα καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας τον τίτλο στους Rookies για το 2019 και πήρε και το έκτο του φετινό βάθρο! «Φέτος έμαθα πολλά. Σημείωσα μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τον πρώτο Αγώνα και ακόμα και σήμερα συνεχίζω να κάνω μικρά βήματα μπροστά» δήλωσε ο Γάλλος.

 

 

Ο Dovi εκκίνησε με νεύρα όμως αργότερα ηρέμησε και κατάφερε να τερματίσει τρίτος κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος: «Δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα την τρίτη θέση και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί και η διαφορά από τους πρώτους ήταν μικρή» είπε ο ίδιος μετά τον αγώνα.

 

 

Γενικά το Μοντέκι ήταν ένας ήρεμος αγώνας χωρίς εκπλήξεις!

 

 

Ο Marc Marquez μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή του αγώνα έχασε το προβάδισμα από τον Fabio Quartararo. Στη συνέχεια όμως, ανέβασε το ρυθμό του και συντηρούσε μια διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο εις βάρος του 20χρονου Γάλλου.

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία πίεση μέχρι το τέλος, ο Marquez πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση, για να πάρει τη 10η φετινή του νίκη. Λίγο μετά η μοτοσυκλέτα του έμεινε από καύσιμο και χρειάστηκε τη βοήθεια του Syahrin για να πάει στο parc ferme. Όπως είπε στο parc ferme, λόγω του ότι θα έμενε από καύσιμο άλλαζε συνεχώς τις χαρτογραφήσεις στη μοτοσυκλέτα του.

 

 

Ο Quartararo ήταν δεύτερος σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, θέση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, παρά την πίεση του Dovizioso. Ο Dovi ξεκίνησε από την Τρίτη σειρά της εκκίνησης και στους πρώτους γύρους ίσως δεν πίεσε όσο θα έπρεπε για να είναι πιο κοντά στους πρώτους.

Κι αυτό φάνηκε στο τέλος, όταν ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στην πίστα κάνοντας τα τρία καλύτερά του περάσματα (1:46,1 – 1:46,0 – 1:46,1) στους 3 τελευταίους γύρους!

Τότε ήταν που έκανε και τη διαφορά από τον Maverick Vinales, για να του πάρει την τρίτη θέση και να βρεθεί αυτός στο βάθρο των νικητών. Ο Dovi, που έφτασε τα 100 βάθρα στην καριέρα του, πίεζε πάρα πολύ στα φρένα και πήρε τα ρίσκα του, αλλά έχασε τη 2η θέση την οποία ήθελε όπως παραδέχτηκε στο parc ferme.

 

 

Ο Vinales στο τέλος δεν είχε άλλα λάστιχα, όπως και ο Quartararo, αλλά ο τελευταίος κέρδισε στην αρχή την ώρα που ο Vinales τότε έχανε χρόνο.

Πίσω από τον τέταρτο Vinales τερμάτισε ο Cal Crutchlow ο οποίος κυριολεκτικά στη γραμμή τερματισμού πέρασε για 47χιλ τον Franco Morbidelli. Λίγο πιο πίσω τερμάτισε το δίδυμο της Suzuki, με τον Rins και τον Mir στην 7η και 8η θέση, ενώ οι Petrucci και Miller έκλεισαν τη δεκάδα.

Στις επιλογές των ελαστικών, ο Marquez είχε τα μεσαία ελαστικά μπροστά και πίσω, ο Quartararo ήταν με το μεσαίο μπροστά και το μαλακό πίσω, ενώ ο Dovi είχε μαλακό λάστιχο μπροστά και μεσαίο πίσω.

Ο Valentino Rossi δεν ήταν στους πρωταγωνιστές για έναν ακόμα αγώνα, κάνοντας μάλιστα το λάθος τέσσερις γύρους πριν το τέλος, έχοντας την τέταρτη φετινή του πτώση.