fbpx

Η δημιουργία του Κτήματος Αραμπατζη Syrah Cabernet Sauvignon 2010 που αξίζει να δοκιμάσεις

Η δημιουργία του Κτήματος Αραμπατζη Syrah Cabernet Sauvignon 2010 που αξίζει να δοκιμάσεις

Όταν ένα κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και μετά μένει στο κελάρι για άλλα εννιά, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει ανικανοποίητο κανένα λάτρη του καλού κρασιού και ειδικά όταν είναι μιας καλής χρονιάς για την οινοποιητική Ελλάδα, της σοδιάς 2010!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα «malt» τσίπουρο που αξίζει να απολαύσεις μια κρύα νύχτα!

 

Αυτό είναι το Syrah Cabernet Sauvignon 2010 από το Κτήμα Αραμπατζή που αξίζει να το απολαύσεις.

Συγκεκριμένα το 2010 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί και κυρίως γι αυτά της βόρειας Ελλάδα, όπως το Syrah – Cabernet Sauvignon 2010 από το Κτήμα Αραμπατζή στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης.

 

 

Η ποιότητα των κρασιών του 2010 είναι εξαιρετική, με έντονους αρωματικούς χαρακτήρες στα λευκά και καλή φαινολική ωριμότητα στα ερυθρά.

Η χρονιά αυτή είχε εξαιρετικά ομοιόμορφες και καλές κλιματολογικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Ο ήπιος χειμώνας του 2010 οδήγησε στην πρωιμότητα, οι ανοιξιάτικες βροχές προσέφεραν πλούσιο φυλλικό τοίχωμα που θρέφει καλά το αμπέλι, ενώ το ζεστό καλοκαίρι μια πολύ καλή ωρίμαση.

Και όπως όλα τα καλά κρασιά έτσι και το  Syrah Cabernet Sauvignon Κτήμα Αραμπατζή έχει περιορισμένο αριθμό φιαλών!