fbpx

Η διαμάχη Yamaha-κηδων και Honda-κηδων καλά κρατεί και είναι ξεκαρδιστική!

Η διαμάχη Yamaha-κηδων και Honda-κηδων καλά κρατεί και είναι ξεκαρδιστική!

Ποιος ΠΑΟΚ – Άρης! Ποιος Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, εδώ μιλάμε για Yamaha και Honda και την κόντρα των φίλων και οπαδών των «αιωνίων μοτο-αντιπάλων» που δεν είναι ελληνική αλλά παγκόσμια και φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στους αγώνες του MotoGP!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 super tips για να οδηγείς με ασφάλεια στο βρεμένο!

 

Η διαφορά βέβαια με το ποδόσφαιρο είναι τεράστια, αφού σε αυτή τη διαχρονική κόντρα Yamaha-κηδων και Honda-κηδων δεν πέφτει ξύλο, ούτε βρισίδια! Αυτή η διαχρονική κόντρα, προκαλεί πειράγματα (πολλές φορές χοντροκομμένα) που όμως πάντα προκαλούν γέλιο, αλλά και κόντρες στους δρόμους και φυσικά γίνεται χαμός στις μοτοσικλετιστικές ομάδες των social media.

 

 

Μη δει ο Γιαμαχαίος ένα Χόντακια δίπλα του στο φανάρι και αυτόματα θέλει να τον κάνει να βλέπει την εξάτμιση του μόλις ανάψει το πράσινο! Το ίδιο βέβαια επιθυμεί  και ο Χονταίος για τον Γαμαχάκια… και πάει λέγοντας!

Μη τύχει και δεν παίρνει μπροστά ή συμβεί ένα τεχνικό πρόβλημα σε μια μηχανή της παρέας από τις δύο αυτές μάρκες και θα αρχίσει άλλος: «Έμ! Honda δεν είναι τι περιμένεις…» ή το αντίστροφο!

 

 

Η πηγή της κόντρας είναι άγνωστη και χάνεται στα χρόνια των αγώνων μοτοσικλέτας, από τότε που οι δύο Ιαπωνικές εταιρίες ανταγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP! Και μια που λέμε για το MotoGP και οι δύο συμφωνούν για τον Rossi και τις επιτυχίες του. Άλλωστε ο Ιταλός άσος και θρύλος του MOtoGP έχει περάσει και από τις δύο εταιρίες! Βέβαια τώρα αγωνίζεται με τη Yamaha όμως μπροστά στον θρύλο σεβασμός απ΄ όλους!

Και οι δύο πάντως θεωρούν τις μοτοσικλέτες τους «σκυλιά» και φυσικά γκαζιάρικες και δεν σηκώνουν …μύγα στο σπαθί τους.

 

 

Αν χάσει ένας από τους δύο σε κόντρα, τότε θα φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από τη Yamaha ή τη Honda του. Μπορεί να φταίει το έντομο που κόλλησε στη ζελατίνα του κράνους αλλά ποτέ το αγαπημένο του μηχανάκι.

Η κόντρα Γιαμαχάκηδων και Χοντάκηδων είναι απολαυστική υπόθεση και είναι σίγουρο ότι την χαίρονται και οι δύο ενώ όσο παράδοξο και αν ακούγεται συμφωνούν και σε κάποια θέματα:

Συμφωνούν για παράδειγμα ότι τα ιταλικά (και κυρίως η Ducati) χαλάνε ενώ αν δούνε τη «μικρή πράσινη χαζή μάρκα» (εννοούν την Kawasaki) τότε απλά γελάνε και δεν ασχολούνται αφού είτε Yamaha έχεις, είτε Honda έχεις, είσαι στη κορυφή του παγκόσμιου μοτοσικλετιστικού στερεώματος! Ποια Kawasaki τώρα… (και ας κερδίζει στο πρωτάθλημα Super Bike)!!!

 

 

Αν δούνε KTM ή Aprilia απλά λυπούνται τον μηχανόβιο που την καβαλάει ενώ σέβονται όσους καβαλούν μόνο ένα μοντέλο της Suzuki το διαχρονικό GSXR.

Μάλιστα η Suzuki για τους Γιαμαχονταίους οπαδούς θεωρείται συμπαθής μάρκα στους αγώνες του MotoGP!

Η εφευρετικότητα των οπαδών της Yamaha και της Honda είναι μεγάλη και φυσικά προκαλεί πολύ γέλιο σε όλους και όπως είπαμε δεν περιορίζεται μόνο στους αγώνες, αφού είτε Yamaha είτε Honda είναι η μηχανή του καθενός που ζει μαζί της και την καβαλάει χειμώνα – καλοκαίρι.