fbpx

Η δύναμη της Ducati δεν πτόησε τον Quartararo – «Εξαφανισμένη» η Honda εκτός δεκάδας

Η δύναμη της Ducati δεν πτόησε τον Quartararo – «Εξαφανισμένη» η Honda εκτός δεκάδας

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος στη Ντόχα του Κατάρ επεφύλαξε μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη στους φίλους του MotoGP προμηνώντας ένα δυνατό πρωτάθλημα με τη Ducati να δείχνει τα …δόντια της και τον Fabio Quartararo και την Yamaha τα δικά της!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MotoGP: Yamaha για …φίλημα με μια ανύπαρκτη Honda στον πρώτο και όμορφο αγώνα

 

Ο αγώνας στη Ντόχα όχι μόνο μας γέμισε με θέαμα και ωραίες μάχες αλλά έδειξε ότι η ομάδα του Gigi Dall’Igna είναι πλέον έτοιμη να διεκδικεί σε κάθε αγώνα το βάθρο. Από την άλλη ο Fabio Quartararo έδειξε και αυτός τα …δόντια του, τόσο πολύ που πήρε το πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα …δόντια της έδειξε και η Yamaha που φαίνεται ότι πλέον βρήκε τον ρυθμό της.

 

 

Ανύπαρκτη η Honda με τους αναβάτες της να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς όμως να καταφέρουν να μπούνε ούτε στη δεκάδα των πρώτων. Η Honda φαίνεται ότι πληρώνει ακριβά το one man show που επέλεξε ποντάροντας αποκλειστικά στον Marc Marquez!

Χαρακτηριστικό του έντονου ανταγωνισμού ήταν ότι οι πρώτοι οδηγοί τερμάτισαν με διαφορά μόλις 9΄΄

Η Yamaha φάνηκε ότι άλλαξε τακτική και πλέον «διαβάζει» τους αγώνες σε σχέση με αυτά που μπορεί να δώσει η M1 και οι αναβάτες της. Έτσι ο Fabio Quartararo ανάμενε πέντε γύρους πριν το τέλος να κάνει την αποφασιστική και νικηφόρα επίθεση στις Ducati. Το ίδιο έπραξε και ο Maveric Vinalles που όμως συνάντησε την σθεναρή αντίσταση του Alex Rins και τερμάτισε τελικά τέταρτος.

Το Γαλλικό θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Johann Zarco (Pramac Ducati) που πήρε στον τελευταίο γύρο την δεύτερη θέση από τον ομόσταυλό του Jorge Martin και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

 

Ο 23χρονος Ισπανός ήταν όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση, όχι μόνο για τον πρώτο του βάθρο στον δεύτερο του αγώνα, αλλά κυρίως για την ωριμότητα με την οποία οδήγησε την κούρσα για τους 18 από τους 22 γύρους

Ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati, πήρε την έκτη θέση, παρά το ότι από τον 13ο έως τον 16ο γύρο ήταν τρίτος, έχοντας κάνει ρεκόρ πίστας σε αγώνα, αλλά ένα λάθος στον 17ο τον έριξε έβδομο και από κει και πέρα κέρδισε μόνο μια θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ο Joan Mir τερμάτισε τελικά έβδομος.

 

 

Επόμενος αγώνας 18 Απριλίου στο Portimao της Πορτογαλίας