fbpx

Η ελληνική επανάσταση στο παγκόσμιο τένις λέγεται: Τσιτσιπάς!

Η ελληνική επανάσταση στο παγκόσμιο τένις λέγεται: Τσιτσιπάς!

Μας έκανε όλους περήφανους! Ακόμα και στα καφενεία οι παππούδες έβλεπαν και παράλληλα προσπαθούσαν να καταλάβουν το τένις, όμως πανηγύρισαν δεόντως, όπως όλοι μας άλλωστε την τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά που τον έχρισε master των master του παγκοσμίου τένις, τόσο που ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι η «Ελληνική επανάσταση στο τένις λέγεται Τσιτσιπάς»!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τεράστιος Τσιτσιπας! Master των master του παγκόσμιου τένις με θρίαμβο στο ATP Finals

 

Η νίκη του Στέφανου είναι τόσο μεγάλη που «έπιασε» πολλούς στον …ύπνο, ακόμα και την ελληνική αθλητικογραφία με έναν εκ των δημοσιογράφων που μετέδιδαν τον αγώνα να απορεί γιατί δεν υπάρχουν «συνθήματα» από την κερκίδα, παρομοιάζοντας φυσικά λανθασμένα το τένις με αγώνα ποδοσφαίρου!

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι master off master του παγκοσμίου τένις για φέτος, αφού θριάμβευε στο κορυφαίο τουρνουά που ολοκληρώνει τη χρονιά, το ATP Finals του Λονδίνου!

 

 

Μία νίκη που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια και μεγάλο κόπο από τον ίδιο αλλά με την ελληνική πολιτεία να είναι απούσα, παρά μόνο στα πανηγύρια της επιτυχίας! Ευτυχώς γι αυτόν η κορυφαία αυτή επιτυχία θα γεμίσει το πορτοφόλι του με 2,.656.000 δολάρια, εκτοξεύοντας τα συνολικά φετινά του κέρδη πάνω από τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Όπως και να έχει ο Στέφανος Τσιτσιπας μας έκανε περήφανους και όπως φαίνεται θα συνεχίζει να μας κάνει για πολλά χρόνια ακόμα, αφού μετά την επικράτηση επί των Φέντερερ  και Τιμ θα προσθέσει και 1300 βαθμούς στη φετινή του παγκόσμια κατάταξη και θα φτάσει συνολικά τους 5300.

Ο Έλληνας τενίστας είχε μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, εβδομάδα της καριέρας του νικώντας κατά σειρά τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Φέντερερ και Τιμ και χάνοντας μόνο από τον Ναδάλ στην τελευταία μέρα του ομίλου «Andre Agassi».

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε στο Λονδίνο την κούπα απέναντι στον Τιμ (2-1 σετ) και φέρνει… το πρώτο ATP Finals στην Ελλάδα. Ο 21χρονος Eλληνας τενίστας ήταν ο κορυφαίος στην εβδομάδα των κορυφαίων στο Λονδίνο και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από ένα τελικό θρίλερ.

 

 

Με μια μεγάλη εμφάνιση και επική ανατροπή με 2-1 σετ, απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ (Νο 5 στον κόσμο), ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στην κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας του, της σειράς ΑΤP FINALS στην Ο2 Arena! Στην κατάκτηση του 4ου που αποτελούν την παρακαταθήκη μιας μεγαλειώδους καριέρας που έχει μπροστά του ο Έλληνας αθλητής.