fbpx

Η επιστροφή Marquez στο βάθρο συγκίνησε! – Αγώνας τακτικής από τον Quartararo

Η επιστροφή Marquez στο βάθρο συγκίνησε! – Αγώνας τακτικής από τον Quartararo

Οι φίλοι της Honda και του Marc Marquez περίμεναν πολύ καιρό για να δούνε ξανά το ίνδαλμα τους να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τον είδαν! Ο Marquez 581 μέρες μετά την τελευταία του νίκη δείχνει ότι επανήλθε!

Η νίκη του εντυπωσιακή, σε μια πίστα που την έχει αν το …σπίτι του!. Μία πίστα που γνωρίζει καλά και το απέδειξε άλλωστε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες την σατυρική ανάρτηση του Quartararo για τη διπλή ποινή της Βαρκελώνης!

 

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fabio Quartararo αρκέστηκε σε έναν αγώνα τακτικής καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση και αυξάνοντας τη διαφορά από τον Zarco στο πρωτάθλημα.

 

 

Δυνατή μάχη έδωσε ο Miguel Oliveira που κατέκτησε την δεύτερη θέση!

Γενικά ο αγώνας στο Sachsenring ήταν όμορφος, χωρίς επεισοδιακά συμβάντα με αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού μέρες πριν όλοι αναφερόταν στην επικείμενη επιστροφή του Marc Marquez στις νίκες.

Βασικά στη μικρή πίστα του Sachsenring δεν έγιναν «επικίνδυνες» προσπεράσεις και δυνατές κόντρες μεταξύ των οδηγών. Όλα κύλισαν ομαλά με τον Marc Marquez να ξεφεύγει από την αρχή και ανενόχλητος να κάνει «βόλτα» προς τη νίκη!

Με την εκκίνηση και από την τρίτη θέση ο Aleix Espargaro μπήκε πρώτος στη πρώτη στροφή και έδειχνε ότι είχε ξεφύγει με τους Marc Marquez, o Johann Zarco, ο Fabio Quartararo και Jack Miller να ακολουθούν. Στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ο Marc Marquez πέρασε τον Aleix Espargaro, ο οποίος κατάφερε να απαντήσει στον επόμενο γύρο. Όμως αμέσως μετά ο Marquez ξαναπέρασε μπροστά και άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά.

Την ίδια στιγμή, πιο πίσω, ο Danilo Petrucci και ο Alex Marquez συγκρούστηκαν και έπεσαν και οι 2 στην πρώτη στροφή εγκαταλείποντας τον αγώνα. Έναν γύρο αργότερα, ο Lorenzo Savadori έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε στην 10η στροφή. 22 γύρους πριν  το τέλος, σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους και δόθηκε η δυνατότητα στους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσυκλέτες, αν και κανένας δεν ακολούθησε αυτή τη λύση.

Βλέποντας τον Marquez να ξεφεύγει, οι Miller και Οliveira πέρασαν τον Aleix Espargaro και προσπάθησαν να κυνηγήσουν τον Marc. O μόνος που κατάφερε να φτάσει κοντά στον ρυθμό του Ισπανού ήταν ο Miguel Oliveira που κατάφερε να κυνηγήσει τον Marquez και να ρίξει την διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο κατά τους τελευταίους γύρους.

 

 

Ο Fabio Quartararo έκανε έναν αγώνα όπως τον συνηθίζει. Ανέβασε «στροφές» μετά τα μισά και έμεινε στην τακτική του ώστε να κερδίσει θέση στο βάθρο και τους βαθμούς που του αύξησαν την διαφορά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Jack Miller, παρά την καλή του εκκίνηση περιορίστηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro, που αν και οδήγησε για λίγο τον αγώνα, έχασε θέσεις από εκεί και πέρα. Στην όγδοη θέση ήταν ο κάτοχος της Pole Position, Johann Zarco, μετά από έναν δύσκολο αγώνα που φαινόταν να ζορίζεται. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Joan Mir ήταν στην ένατη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Pol Espargaro.

Πολύ καλό αποτέλεσμα, δεδομένου του ατυχήματός του μόλις δύο εβδομάδες πριν, είχε ο Alex Rins που κατέκτησε την 11η θέση. Ο Rossi κατάφερε να πάρει βαθμούς καθώς τερμάτισε 14ος, ενώ απογοητευτικές ήταν οι άλλες δύο Yamaha, με τον Franco Morbidelli και τον Maverick Viñales να τερματίζουν τελευταίοι (18ος και 19ος αντίστοιχα).

 

Επόμενος αγώνας 27 Ιουνίου Άσεν