fbpx

Η κόντρα μόνο για την …κόντρα με «έπαθλο» τα …λόγια των …ψαράδων!

Η κόντρα μόνο για την …κόντρα με «έπαθλο» τα …λόγια των …ψαράδων!

Οι κόντρες με μηχανές είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και φυσικά όχι μόνο Ελληνικό! Κάποτε πριν χρόνια, την δεκαετία του 80 οι κόντρες γίνονταν με χρήματα ή κάποιο είδος σοβαρού ανταλλάγματος (τα κλειδιά της μηχανής του χαμένου). Σήμερα οι κόντρες δυστυχώς, γίνονται απλώς για να γίνουν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως την κόντρα την έχεις στο …αίμα σου και δεν το …ξέρεις;

 

Κάποτε το στοίχημα έμπαινε, η μέρα και η ώρα καθορίζονταν, όπως και η τοποθεσία (για τη Θεσσαλονίκη η περιφερειακή στη Λαχαναγορά) και το «σύρμα» έπεφτε σε όλους τους μηχανόβιους που βρίσκονταν στο προκαθορισμένο σημείο, την προκαθορισμένη ώρα για να δούνε την αναμέτρηση. Κάποιες φορές οι κόντρες ήταν απόφαση της στιγμής με το στοίχημα να μπαίνει και το ραντεβού να δίνεται στις επόμενες το πολύ δύο ώρες. Μάλιστα στις εποχές που δεν υπήρχαν κινητά, ήταν εκπληκτικό πως το μάθαιναν οι πάντες!

 

 

Οι κόντρες τότε ήταν μια τελετουργία. Είχαν τους κανόνες τους, άγραφους πάντα και είχαν μπέσα αφού δεν υπήρχε περίπτωση κανένας να μην πληρώσει το στοίχημα, ακόμα και αν αυτό ήταν η ίδια του η μηχανή!

Σήμερα δυστυχώς οι κόντρες στις μηχανές γίνονται χωρίς λόγο, χωρίς στοίχημα, μόνο και μόνο για ένα καπρίτσιο, έναν εγωισμό!

Γίνονται επειδή ο ένας κοίταξε τον άλλον και θέλει να του αποδείξει ότι έχει καλύτερη μηχανή!

Γίνονται για να αισθανθούν οι δύο ή οι τρείς ή και περισσότεροι συμμετέχοντες Rossi, Marquez, Dovi, Vinalles! Φαντασιώνονται τον δρόμο πίστα και τη μηχανή τους πρωτότυπο του Motogp… Τις δίνουν μέχρι εκεί που τερματίζει το  μοτόρι, αγνοώντας τον κίνδυνο, αψηφώντας τον θάνατο.

 

 

Και όλα αυτά για την αδρεναλίνη της στιγμής και για μια μαγκιά στο καφέ μετά με αντικείμενο της συζήτησης στις πόσες στροφές έπιασε τα τόσα χιλιόμετρα ταχύτητα.

Κόντρες κούφιες με «κέρδος» μόνο τον εγωισμό και την παραφιλολογία, τα ψέματα, τις δικαιολογίες και τις υπερβολές, τόσες που κάνουν τους μηχανόβιους να θυμίζουν …ψαράδες!

Σίγουρα δεν άξιζε τότε να ρισκάρει κάποιος τη ζωή του για ένα όποιο χρηματικό ποσό , πόσο μάλλον σήμερα που οι κόντρες γίνονται χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, μόνο και μόνο για τη μαγκιά στη παρέα στο καφέ.

Αν θέλεις λοιπόν να ξεδώσεις πάρε τη μηχανή σου και τον εξοπλισμό σου και πάνε σε μια πίστα. Τρέξε και αν θέλεις σπάσε το μηχανάκι σου, αλλά να το κάνεις με ασφάλεια και να έχεις να το λες και στη παρέα σου! Να έχεις τη μαγκιά να πεις ότι το τερμάτισα στο ένα χιλιόμετρο της ευθείας της πίστας των Σερρών και κατάφερα να το φρενάρω και να πάρω σωστά τη στροφή χωρίς να πέσω. Αυτό είναι σίγουρα μαγκιά που μπορεί να είναι και καταγεγραμμένη σε βίντεο ή χρονομέτρηση και άσε τους άλλους να λένε λόγια «ψαράδων» για τα πόσα έπιασαν στην εθνική σε μια κόντρα άνευ σημασίας!