fbpx

Η μεγάλη νίκη του Rins, η διαχρονική αξία του Rossi και …αυτός που …έπεσε!

Η μεγάλη νίκη του Rins, η διαχρονική αξία του Rossi και …αυτός που …έπεσε!

Είχε καιρό να πέσει σε αγώνα και το έκανε σε εκείνον που ήταν το φαβορί. Ο λόγος φυσικά για τον Marquez που έκανε μια πολύ θεαματική πτώση και έχασε… Όμως η είδηση της ημέρας δεν ήταν ούτε ο Marquez αλλά ούτε και ο Rossi που σταθερά τερμάτισε δεύτερος, στον αγώνα της COTA στις ΗΠΑ. Ήταν ο Alex Rins που έκανε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και φυσικά χαρούμενους τους φίλους της Suzuki.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο πραγματικά θεωρείς αγαπάς τη μηχανή σε σχέση με τη ζωή σου

 

Από την άλλη ο Rossi που κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ξεγραμμένο λόγο της ηλικίας του, εκκίνησε από την δεύτερη θέση και με συνετό αγώνα τερμάτισε δεύτερος. Μπορούσε και πρώτος, όμως δεν υπολόγισε τον Alex Rins που εκμεταλλεύτηκε επάξια τη δύναμη της Suzuki και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

 

 

Ο Dovi από την πλευρά του ούτε …ακούστηκε στον αγώνα, αλλά πέρασε «αθόρυβα» στη πρώτη θέση της βαθμολογίας τερματίζοντας τέταρτος.

 

 

Ο Rins είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό και δυο γύρους πριν το τέλος, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στα φρένα του Valentino στην 11. Έκανε μια μικρή διαφορά στα εφτά δέκατα, την οποία και διαχειρίστηκε σωστά για να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και τη 2η νίκη της Suzuki, μετά το Silverstone το 2016.

 

 

Η COTA είναι πολύ ευνοϊκή για τον Rins, ο οποίος εκεί έχει πάρει τις πρώτες του νίκες σε Moto2 και Moto3 αντίστοιχα! Ενθουσιασμένος ο Rins για τη νίκη του, που ήρθε απέναντι στον «ήρωά» του, όπως χαρακτήρισε τον Valentino Rossi.

 

 

Ο Valentino Rossi πήρε τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης κι έφτασε κοντά στο να πάρει την πρώτη του νίκη από το 2017, αλλά δεν μπόρεσε. Πίεσε πάντως και κυνήγησε τις όποιες ελπίδες του, κάνοντας χρόνο – στον τελευταίο του γύρο – στο 2:04,9!

Πολύ πίσω από τους δυο πρώτους, ο Jack Miller πήρε το δεύτερό του βάθρο μετά τη νίκη που είχε πάρει στο Assen το 2016. Μάλιστα ο Jack επέλεξε το μαλακό ελαστικό μπροστά, που φάνηκε ότι ήταν η λάθος επιλογή, με τους Rossi/Rins να έχουν τα μαλακά μπροστά-πίσω.

Ο Andrea Doviziosο έκανε εκπληκτική εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να μείνει κοντά στους πρώτους. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πάρει πολύτιμους βαθμούς και ν’ ανέβει στην 1η θέση της βαθμολογίας, μετά το λάθος του Marquez.

 

 

Ο Morbido ήταν 5ος, με τον Petrucci ν’ ακολουθεί, κρατώντας πίσω του τον πολύ καλό και σήμερα Fabio Quartararo που πήρε την 7η θέση.

Ο Pol Espargaro έβαλε στη δεκάδα την ΚΤΜ και πήρε την 8η θέση μπροστά από τους Pecco Bagnaia και Takaaki Nakagami.

Την 11η θέση πήρε ο Maverick Vinales, ο οποίος μαζί με τον Joan Mir τιμωρήθηκαν λόγω άκυρης εκκίνησης.

Όμως ο Vinales μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι έπρεπε να εκτίσει ποινή Long Lap. Το έκανε, αλλά τον ειδοποίησαν ότι η ποινή ήταν Ride Through.

 

 

Έτσι, ο Ισπανός – ο οποίος στους τελευταίους γύρους του Αγώνα ήταν από τους πιο γρήγορους στην πίστα – έχασε μερικά δευτερόλεπτα στο Long Lap κι άλλα 20-25’’ περνώντας από τα pits.

Ο Cal Crutchlow, που θα μπορούσε να είναι στο βάθρο, έκανε κι αυτός λάθος κι έπεσε, ενώ την καταστροφική ημέρα της Honda συμπλήρωσε η εγκατάλειψη του Lorenzo από μηχανικό πρόβλημα.

 

 

Επόμενος αγώνας 5 Μαίου Jerez, Ισπανία